3 عامل بسیار مهم برای موفقیت در وبلاگ نویسی
مطمئنا داشتن یک وبلاگ موفق نیازمند نویسنده یا نویسندگان ماهر و باتجربه است. بسیاری از وبلاگ ها وجود دارند که به دلیل انتشار محتوای کم فایده تنها بازدید کننده ی وبلاگشان، خودشان هستند. گاهی هم با سایت هایی مواجه می شویم که تک تک پست هایشان بازدیدی بیش از مجموع بازدید سایت دیگر دارند. گرچه منِ نویسنده صرف عدد بازدید را به عنوان موفقیت کامل نمیدانم ولی به راستی چه عاملی موجب موفقیت برخی در این زمینه است؟ در این مقاله از بررسی جنبه های فنی سایت ها و موارد تکراری از قبیل قالب، سئو، تبلیغات، تبادل لینک و… پرهیز شده و سعی شده به خود نویسندگی در سایت، پرداخته شود و نکاتی عنوان شود که نقشی مهم و اساسی در این زمینه دارند.
1- مشخص کردن هدف قبل از شروع به نویسندگی
یعنی برای چه میخواهم بنویسیم و یا اصلا نیازی به نوشتن دارم؟ هدفم از نوشتن چیست؟ کسب درآمد، تولید محتوا، معروف شدن یا … . پاسخ به سوال های این چنینی می تواند مسیر شما را مشخص کند و در نوشتن موثر به شما کمک کند. اینکه شما بدانید که برای چه چیزی و با چه هدفی بنویسید می تواند نقش تعیین کننده ای در این امر داشته باشد.
2- داشتن انگیزه همیشگی و ایجاد انگیزه بیشتر
همیشه انگیزه برای نوشتن داشته باشید و اگر روزی این انگیزه را نداشتید، خوب ننویسید! منظور این نیست که نویسندگی را کنار گذاشته و عطای آن را به لقایش ببخشید، بلکه می توانید آن روز یا آن ساعت را به کار دیگری مشغول باشید و در صورت داشتن انگیزه شروع به نوشتن کنید. نگذارید شور و شوق نویسندگی که معمولا از ابتدای کار به شما انگیزه ی نوشتن میداد، از بین برود. داشتن انگیزه یکی از عامل های مهم برای نوشتن هر چه بهتر است پس برای خود انگیزه ایجاد کنید.
3- تداوم در کار
وقتی مسئولیت انجام کاری را بر عهده میگیرید پس باید در آن کار تداوم داشته باشید. بلاگر های موفق کسانی بوده اند که در کار خود تداوم داشته اند. بسیاری از وبلاگ های معروفی که میشناسیم نیز در اثر همین تداوم در کار به این جایگاه کنونی شان رسیده اند. با این حال گروهی دیگر از سایت ها را خصوصا در ایران میبینیم که مدتی فعالیت خوبی میکنند و بعد از آن خاموش میشوند. البته عوامل بسیاری وجود دارد که موجب دلسردی نویسندگان (خصوصا نویسندگان ایرانی) می شوند که از جمله ی آن ها می توان به نداشتن بهره مالی، کمبود وقت، موضاعاتی از قبیل فــیلتریـنگ و… اشاره کرد. پس بهتر است که این عوامل را بشناسیم و از بروز آن ها در خود جلوگیری کنیم. البته داشتن انگیزه همیشگی هم، به تداوم در این کار کمک شایانی می کند.
عوامل دیگری هم وجود دارند که به موفقیت شما در نویسندگی کمک می کنند از قبیل: به روز کردن علم خود در زمینه مورد نظر، استفاده از شبکه های اجتماعی برای شناساندن پست های خود، الگو گرفتن از بلاگ های همکار و… با این حال در این مقاله، سعی نویسنده بر این بوده که عناوینی را مطرح کند که با تجربه ی خودش در وبلاگ نویسی به دست آمده و به نظر وی مهم و حیاتی به شمار میروند. امیدوارم این مقاله مفید فایده واقع گردد.
سلام من فوق ديپلم نرم افزار خوندم مي خواستم ادامه بدم ولي نمي دونم چه رشته اي 5 سال حسابداري كار كردم اما دوست نداشتم خيلي كسل كننده است من الان 31 سال دارم به نظرتون اگه برنامه نويسي شروع كنم مي تونم موفق شم دير نيست؟ راستي با چي شروع كنم ؟ خواهش مي كنم من راهنمايي كن مرسي
اینکه بگید دیره باهاتون مخالفم، چون ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازست. کسی که به برنامه نویسی علاقه داشته باشه اونو تو مدت کمی یاد میگیره و با نوشتن هر خط کد احساس میکنه که واقعن داره لذت میبره. اما همه اینطور نیستن. ببینید که شما واقعا بهش علاقه دارید یا نه. اگر که علاقه دارید میتونید از زبان های ساده و مناسبی مثل VB شروع کنید.
خود من اول QBasic، بعد VBasic سپس php و در حال حاضر C رو یاد میگیرم. ولی پیشنهاد من و خیلی ها زبان شیرین و جالب VB برا شروع هست. گرچه شروع مستقیم با C یا C++ هم اونقدرا سخت نیست. در صورتی که اطلاعات بیشتری میخواهید میتونید با ایمیل من تماس بگیرید. rasoulrahimi93@gmail.com
البته احتمالن به زودی مقاله ای در همین رابطه در گویا آی تی منتشر خواهم کرد.
موفق باشید
جناب رحیمی در سه مورد گفته شده باهاتون موافقم، ضمن این که در تایید مطلب شما باید بگم گاهی پیش میاد در ابتدا وبلاگ نویس با یه هدف شروع می کنه و کم کم به اقتضای زمانه و یا بازخوردهایی که دریافت می کنه هدفش تغییر می کنه، به نظر من با تغییر هدف هم وبلاگ می تونه به کارش ادامه بده و انگیزه و تداوم هم شاید کم و زیاد بشن ولی در هر حال وجودشون چون هدف الزامیه.
شاید خارج از بحث باشه اما پیرو پاسخی که به مریم خانم دادین در صورت امکان در یه پست جدا و یا شاید همینجا لطف کنین و به معرفی منابعی که واسه یادگیری VB مورد نیاز هست بپردازین.
با تشکر
ایشاللا به زودی در پستی جداگانه به این بحث پرداخته خواهد شد.
پیروز باشید