10 گودال عظیم در سطح زمین
این گودال های عظیم و غول پیکر بوسیله انفجار و ماشین آلات عظیم تراشیدن پوسته ی زمین بوجود آمده اند که تنها برای غارت منابع طبیعی زمین، تأثیر نامطلوبی روی چهره ی زمین گذاشته اند. در ادامه ما 10 تا از بزرگ ترین گودال های زمین را برای شما آماده کرده ایم که بازسازی آن سال ها طول خواهد کشید و شاید هم غیر ممکن باشد.
10. Kalgoorlie Super Pit
این چاله ی غول پیکر در استرالیای غربی، در حال حاضر بزرگترین معدن طلای دنیا بوده و 3.5 کیلومتر طول، 1.5 کیلومتر عرض و 360 متر عمق دارد که انتظار می رود تا سال 2017 تولید آن متوقف شود.
در حالیکه این گودال برای گردشگران جالب و سرگرم کننده است، اما آلودگی هوا، استفاده از آب های زیر زمینی، سر و صدا و ارتعاش و فاضلاب معدن، برای ساکنین مشکل آفرین شده است. 550 کارگر در سال حدود 30 تن طلا از این گودال استخراج می کنند.
9. The Big Hole – آفریقای جنوبی
Big Hole یکی دیگر از گودال های باز جهان است که در کیمبرلی آفریقای جنوبی قرار دارد و گفته می شود که بزرگترین گودال حفر شده به دست انسان است. 50.000 کارگر با استفاده از بیل و کلنگ و ماشین های مکانیکی، 22.5 میلیون تن از خاک زمین را حفاری کرده اند. این معدن برای کارفرمایان خود حدود 3 تن الماس در سال را به ارمغان می آورد.
Big Hole 463 متر عرض و 240 متر عمق دارد که تنها 175 متر آن قابل مشاهده است و بقیه عمق آن توسط آب پوشیده شده است.
8. معدن الماس Diavik – کانادا
معدن الماس Diavik در کانادا واقع شده است و حدود 700 کارگر دارد. این معدن روباز شبیه به هیچ کدام از معادن دیگر نیست. در یک جزیره که 200 کیلومتر مربع گستردگی دارد و 220 کیلومتر از دایره ی قطب شمال فاصله دارد. حتی فک ها هم هنگامی که آب های اطراف مسدود هستند، از این نقطه ی سرد صرف نظر می کنند.
این معدن از طریق جاده ی یخی در دسترس است. با طول عمر 16 تا 22 سال و با تولید 8 میلیون قیراط (1600 کیلوگرم) الماس کارفرمایان خود را خوشحال خواهد کرد.
7. معدن الماس Ekati – کانادا
یکی دیگر از چاله های غول پیکر در کانادا، معدن الماس Ekati است که معدن الماس تجاری شمال آمریکا می باشد و در سال 1998 افتتاح شده است. معدن Ekati نسبت به معدن Diavik، تنها 20 کیلومتر به دایره ی قطب شمال نزدیک تر است.
مانند معدن Diavik، معدن Ekati هم از طریق جاده ی یخی در دسترس است. 40 میلیون قیراط (8000 کیلو گرم) الماس در سال از این معدن استخراج می شود.
6. معدن Grasberg – اندونزی
معدن Grasberg بزرگ ترین معدن طلای جهان و سومین معدن بزرگ مس جهان است که در سال 1973 افتتاح شده است. این چشم انداز صنعتی در کوه های Papua قرار دارد و 19.500 کارگر در آن مشغول به کار هستند که اکثرا تابعه ایالات متحده هستند.
در سال 2006 معدن Grasberg 610.800 تن مس و 58 تن طلا تولید کرده است. اما آلودگی محیط زیست، آب و لغزش ها بسیار نگران کننده اند.
5. Chuquicamata – شیلی
Chuquicamata با تولید 29 میلیون تن مس، با وجود 100 سال استثمار شدید رکورد دار است و در میان بزرگ ترین منابع بزرگ مس شناحته شده است. 4.3 کیلومتر طول، 3 کیلومتر عرض و 850 متر عمق دارد.
جالب است بدانید در سال 1898 یک مومیایی متعلق به سال 550 میلادی، در محور معدن باستانی کشف شده است.
4. Escondida – شیلی
یک معدن دوقلوی روباز در شیلی که در سال 1990 ساخت آن آغاز شد و به تازگی بعنوان بزرگ ترین تولید کننده ی مس شناخته شده است. در سال 2007، 1.48 میلیون تن به ارزش 10.12 میلیارد دلار آمریکا مس از این معدن استخراج شده است.
اگر اثرات زیست محیطی را کنار بگذاریم، Escondida به بخش کلیدی در اقتصاد شیلی تبدیل شده است. در سال 2006 کارگران بدلیل سود فوق العاده بالا در رکورد قیمت مس و عدم پاداش و افزایش حقوق، اعتصاب کردند.
3. معدن الماس Udachnaya – روسیه
معدن روباز Udachnaya در روسیه، معدن الماس غول پیکری است که بیش از 600 متر در پوسته ی زمین فرو رفته است. در منطقه ی وسیع و کم جمعیت Sakha در جمهوری روسیه واقع شده است.
این معدن در سال 1995، تنها چند روز پس از Mirny (در پایین) کشف شد. بزرگ ترین معدن الماس روسیه که در سال 2010 برای ذخیره ی معادن زیر زمینی متوقف شد.
2. معدن الماس Mirny – روسیه
بزرگ ترین معدن الماس روباز جهان که 102 کیلومتر قطر و 525 متر عمق دارد.
این معدن در سال 2001 پس از استخراج 10 میلیون قیراط (2 تن) الماس، فعالیت خود را متوقف کرد.
1. معدن Binghamcanyon – ایالات متحده امریکا
Bingham Canyon در ایالت یوتا، بزرگ ترین گودال ساخته دست انسان است. این معدن به گستردگی 4 کیلومتر و 1.2 کیلومتر عمق، در سال 1863 فعالیت خود را آغاز کرد. بیش از 17 میلیون تن مس و 715 تن طلا تا بحال از این معدن استخراج شده است.
در حال حاضر 1.400 نفر در این معدل کار می کنند و 50.000 تن از مواد آن در روز حذف می شود.
سلام
مطلب خیلی جذابی بود
کلی حال کردم
می دونستی پرواز کردن روی این گودال ها ممنوعه ؟! آخه هوایی که در حال حرکته باید به سمت داخل این گودال بره و اگه هواپیمای بدبختی هم اون بالا باشه باید باهم برن اون پایین !!!
در کل خوب بود
aghayi ke neveshti, in soorakh be dasteh bashar dorost shodeh, va barayeh gharateh, kheyli emkan dareh bakhshi az talayeh oon hoftreh barayeh tahghighat estefadeh shodeh, va ya barayeh hamoon mobayli ke jenabeali allan too dastetooneh, chera alaki chert neveshti.
با تشکر. ولی تناقض تو متن وجود داشت. مثلا هم معدن طلای استرالیا و هم اندونزی به عنوان بزرگترین معدن طلای جهانمعرفی شده بودند.
همینطور گودال آفریقای جنوبی و معدن آمریکا هر دو به عنوان بزرگترین گودال حفر شده به دست بشر.
درسته دوست عزیز. ولی این گودال ها همزمان این رکوردها رو نگرفتند. این ها قدمت زیادی دارند و اندازشون هم ممکنه روز به روز بزرگتر بشه.