آپگرید به ویندوز 8: آنچه را که باید بدانید!
Windows 8؛ نام آخرین سیستم عامل شرکت مایکروسافت برای کامپیوتر های شخصی -و البته تبلتها! اگرچه همه شما شاید با ورود نسخهی جدید این سیستم عامل، هیجان خاصی را دارید، اما قطعاً اکثریت بدون نیاز به خریدن یک کامپیوتر دیگر، فقط سیستمعامل خود را به نسخههای جدیدتر ارتقا میدهند. مایکروسافت نیز تمامی تلاش خود را کرده که مراحل ارتقا به ویندوز 8 را به بهترین و سادهترین شکل ممکن طراحی و پیادهسازی کند تا یک کاربر در هنگام آپگرید، دچار سردرگمی نشود.
در این میان، شاید سوالهای زیادی ذهن خیلی از افراد را در مورد این سیستم عامل درگیر کرده است که سعی کردهایم که بیشتر سوالهای عمومی را در اینجا پاسخ دهیم.
سوال 1: چه سیستمعاملهایی میتوانند به ویندوز 8 ارتقا یابند؟
پاسخ: بر اساس این پست از وبلاگ رسمی مایکروسافت، اگر شما صاحب یکی از نسخه های ویندوز XP، ویندوز Vista و یا ویندوز 7 هستید، می توانید آنها را به آخرین نسخه -ویندوز 8- ارتقا دهید.
سوال2: هزینه ارتقا به ویندوز 8 چقدر خواهد شد؟
پاسخ: اگر سیستم عامل قبلی شما که باید یکی از موارد بالا باشد، قبل از تاریخ 2 Jun سال 2012 خریداری شده باشد، می توانند با پرداخت 39.99$، آن را به ویندوز 8 ارتقا دهند. کامپیوترهای جدیدی که در میان 2 Jun تا 31 Jan سال 2013 خریداری شده باشند که همراه با ویندوز 8 نباشند نیز با پرداخت 14.99$ می توانند آن را روی کامپیوتر خود داشته باشند.
سوال 3: چه نسخه هایی از ویندوز 8 موجود است؟
پاسخ: مایکروسافت چهار نسخه از ویندوز 8 را معرفی کرده. اما شما تنها به دو نسخهی آن میتوانید آپگرید کنید؛ Windows 8 و Windows 8 Pro. نسخه RT آن نیز موجود هست که تنها بر روی تبلت ها قابل استفاده است. نسخه Enterprise نیز تنها قابل عرضه بر روی کامپیوترهای شرکتی و اداری هستند. همه نسخه ها (بهجز نسخه RT) در دو نسخه 32بیت و 64بیت عرضه خواهند شد.
سوال 4: تفاوت نسخههای Windows 8 و Windows 8 Pro چیست؟
پاسخ: بر اساس گفته های مایکروسافت، برای اکثر افراد، نسخهی Windows 8 کاملاً نیازهای آن ها را برآورده میکنند. هرچند نسخه Windows 8 Pro برای افراد علاقمند به فنآوری و افراد متخصص فرآهم گردیده است.
سوال 5: حداقل سخت افزار مورد نیاز برای ارتقا چیست؟
پاسخ: 1Ghz و یا بالاتر برای پردازنده
1گیگابایت RAM برای نسخه 32بیت و 2گیگابایت برای نسخه 64بیت
16گیگابایت فضای هارد-دیسک برای نسخه 32بیت و یا 20گیگابایت برای نسخه 64بیت
گرافیک DirectX 9 ویا بالاتر همراه با WDDM نسخه 1.0 و یا نسخه بالاتر
سوال 6: بعد از آپگرید، چه اتفاقی بر سر فایلها و تنظیمات ویندوز قبلی میافتد؟
پاسخ: پاسخ این سوال، بستگی به ویندوزی است که قرار است از آن مهاجرت کنید دارد. اگر ویندوز شما 7 باشد، تمامی فایل ها، تنظیمات و نرم افزارها روی ویندوز 8 ذخیره میمانند. اگر مهاجرت شما از ویندوز ویستا است، تمامی فایل ها و تنظیمات شما منتقل خواهند شد. اما اگر از ویندوز XP در حال مهاجرت باشید، فقط فایلهای شخصیتان منتقل خواهند شد.
سوال 7: آیا بعد از آپگرید، با مشکلاتی از قبیل عدم شناخت سختافزار و نرم افزارها مواجه خواهم شد؟
پاسخ: اگر شما از یکی از ویندوزهای XP و یا Vista استفاده میکردید، احتمال آن وجود دارد که بعضی از درایوهای سختافزار و یا یکسری نرم افزارها نیازمند نصب مجدد هستند. این درحالیست که اگر ویندوز فعلی شما Windows 7 باشد، نبایست مشکلی از لحاظ نرم افزاری برای شما پیش بیاید؛ هرآنچه که با ویندوز 7 سازگار بود، میبایست با ویندوز 8 هم سازگاری داشته باشد. درهرصورت، مایکروسافت صفحهای با نام Compatibility Center Website دارد که توسط آن میتوانید سازگاری بعضی از نرم افزارها و سخت افزارها را با ویندوز 8 بررسی کنید.
مرسی
مطلبتون برای من که می خواهم ویندوز لپ تاپم رو از 7 به 8 ارتقا بدم عالی بود
اما یه سوال:
آیا بعد از ارتقا درایورهای لپ تاپ مثل گرافیک ، تاچ پد و … هم بدون مشکل به 8 ارتقا پیدا می کنند؟ یا باید برای هر کدام نسخه مربوط به 8 نصب شود؟
ضمنا روش آپگرید از 7 به 8 چگونه است؟
متأسفانه آخرین نسخه ای که از ویندوز ۸ رو که خودم شخصاً تهیه کردم، نسخه ی مخصوص Developer ها بود که اگر درست یادم باشه، در داخل محیط ویندوز ۷ باید مراحل ارتقا انجام میشد. اما اگر نسخه ی نهایی از طرف مایکروسافت منتشر بشه، قطعاً هم قابلیت Clean Install رو داره، هم قابلیت Upgrade. احتمالاً هم مانند ویندوز ۷، هم از داخل محیط ویندوز ۷ قابل ارتقا هست، هم از مراحل boot.
امری بود در خدمت شما هستم.
با سلام،
ممنونم از نظر لطف شما.
اما در پاسخ به سوالتون، باید خدمتتون عرض کنم که زمانی که ویندوز ۷ بعد از ویستا اومد، تقریباً میشه گفت تمامی درایوهایی که برای ویندوز ویستا توسط شرکت ها تهیه شده بودند، قابل اجرا روی ویندوز ۷ هم بود. الان تقریباً بیشتر قطعات، درایوهای مربوط به ویندوز ۷ رو دارند، پس احتمالاً میشه گفت که قطعات شما، همه قابل استفاده روی ویندوز ۸ خواهند بود.
اما اینو یادتون باشه که اگر لپ تاپ شما، جزو لپ تاپ های همین چند سال اخیر باشه، مطمئن باشید که شرکت سازنده،منتظر نمی مونه و درایوهایی که بیشتریت سازگاری رو با ویندوز ۸ دارد رو منتشر خواهد کرد.
امری بود درخدمت شما هستم.
سلام
اصلا نیازی دانلود درایو مخصوص ویندوز 8 نی
ست چون نرم افزاهای ویندوز 7 جواب میده اگر جواب نداد باید نرم افزار مخصوص ویندوز 8 را از دانلود کنی . مثل نرم افزار گرافیک حتما باید از شرکت سازنده که سایت داره با دادان مدل گرافیک دانلود کنی
فقط واسه گرافیک اگر نرم افزار مخصوص ویندوز 8 از شرکت سازنده بگیری البته رفتن به سایت یا ati.comیاnvidia.com باید بدونی گرافیک مال کدوم شروت است
mer30
سلام کامل ترین نسخه منتشر شده ویندوز هشت کدامست؟
اینترپرایز یا پرو
درود،
فعلاً که نسخه ی رسمیای از طرف مایکروسافت منتشر نشده. اما خوب، هرموقع که از سوی مایکروسافت منتشر بشه، نسخه Pro کاملتر خواهد بود. با اینکه بعید بدونم که بیشتر ما به نسخه Pro احتیاج داشته باشیم. الان حتی در ویندوز ۷ هم بعید بدونم ما بیشتر از نسخه Home Premium نیاز داشته باشیم.
مقاله بسیار مفید و عالی ای بود.
منتشکرم
دوست عزیز تا جایی که من میدونم خیلی وقته که مایکروسافت نسخه نهایی (RTM) ویندوز ۸ رو به سازنده های کامپیوتر ارایه کرده و البته به فاصله دو روز این نسخه (Build 9200) روی اینترنت پخش شد. کاملترین نسخه هم بی شک Enterprise هست که خیلی چیزهایی رو داره که بقیه ندارند. تنها مشکلی که الان وجود داره اینه که یک مقدار ممکنه Active کردنش مشکل به نظر بیاد اما کاری نداره. از سایت full-pack.com میتونید هر چیزی از ۸ خواستید دانلود کنید
نسخه ی RTM اگرچه منتشر شده، اما هنوز بطور رسمی و از طرف خود شرکت به کاربران ارائه نشده و مطمعناً باید اینطور تصور کرد که هنوز خبری از ویندوز ۸ نیست، فعلاً!
اما نسخه ی Enterprise اگرچه کاملترین خواهد بود، اما مخصوص شرکت هاست و اصلاً بدرد ما نمیخورد. بنده این نظر رو دارم که استفاده از نسخه Windows 8، برآورده نیازهای ما هست و البته که هزینه کمتری هم نسبت به بقیه داره. دقیقاً چیزی همانند Home Premium که برای اکثر کاربران خانگی، کافی و زیاد هست.
ممنونم از نظرتون.
دوست عزیز ضمن تایید صحبت شما، باید بگم خود مایکروسافت توی وبلاگ ویندوز نوشته نسخه Final دقیقا همینه که رو نت پخش شده با یه سری چیزای جدید مثلا عکس های جدید. من با این نسخه Enterprise کار میکنم چقدر خوبه خدایی :دی
سرعت و پایداریش معرکس. خوب هم که اکتیو شد :))
ولی من هم منتظرم تا حدود دو ماه دیگه نسخه Pro رو بگیرم. امیدوارم مشکلات تحریم بذاره 🙁
درود،
ممنونم بابت نظرتون. واقعیت بنده اطلاعی درباره پست وبلاگ نداشتم؛ اما خودم -شاید یکمی برای بعضی ها عجیب باشه- دوست ندارم از محصولی که خود شرکت رسماً معرفی نکرده استفاده کنم. احساس میکنم اینها همه یکسری سیاستهایی هستند؛ که البته شاید هم اشتباه کنم.
حالا اگه کسی نسخه های قبلی رو نداشته باشه و بخواد ویندوز 8 رو تهیه کنه ، چقدر باید پول پرداخت کنه ؟
ظاهراً قعلاً فقط قیمتها مربوط به کاربران ویندوز ۷ ارائه شده است.
هنوز رسما چیزی اعلام نشده اما یکی از Developer های سطح پایین مایکروسافت میگفت احتمالا با توجه به سیاست های مایکروسافت حدود ۱۲۰ دلار باشه