چرا به باتری های ارزان قیمت نه بگوئیم؟!

چرا به باتری های ارزان قیمت نه بگوئیم؟!
  • 1392/7/7
  • مهيار سوري
  • 1

 laptop-battery-fire1

معمولا جایگزینی باتری های فابریک – فابریکی که از طرف خود کمپانی ارائه می شوند کمی گران تمام می شود. شاید همین هم شما را به فکر یک خرید ارزان تر برای باتری ای که معمولی تر باشد و حتی شاید سازنده ای نا مشخص دارد، بیندازد…

 اگر واقعا چنین تصمیمی دارید، چرا پست زیر را مطالعه نمی کنید؟ لطفا تنها 5 دقیقه را به ما اختصاص دهید.

باتری هایی که از برند های دیگر تولید می شوند شاید خیلی ارزان تر به چشم بیایند اما تا به حال فکر کرده اید ممکن است همین ها به دلیل استفاده از اجناس نامرغوب و یا ادغام ریز ساخت ها به انفجار، آتش گرفتن خانه یا حتی آسیب رساندن به خودتان بینجامند؟

در سال 2013، یک دستگاه Galaxy S3 در جیب شلوار یک دختر خانم 18 ساله منفجر شد و موجب ایجاد یک جراحت درجه سوم گردید که کارشناسان پس از بررسی به این نتیجه رسیدند که باتری درون S3 اوریجینال نبوده و همین موجب گرمی بیش از حد سلول های باتری و از بین رفتن آن شده است. باتری که حتی لوگوی سامسونگ نیز بر روی آن به چشم می خورده دیگر موارد در جای خود…
یافتن گزارش هایی از این قبیل که به انفجار و آسیب به افراد کار منجر شده کار مشکلی نیست، جای سخت مشکل، پیدا نمودن سازنده و وارد نمودن اتهام به آن است که در این بین، بر نام تجاری برند های گوناگون نیز خدشه وارد می کند.

 در ماه ژوئن 2013 بیش از 5000 باتری شخص ثالث توسط ATG ساخته و پرداخته شد، که در همین زمان جاری، بنا بر گمیسیون ایمنی مصرف کنندگان ایالات متحده آمریکا 13 گزارش از آتش گرفتن آن ها به چشم می خورد که در میان آن ها یک مورد آتش سوزی شدید در پای یک مصرف کننده نیز وجود دارد.

بنابراین خرید محصولات ارزان که اطلاع دقیقی از آن در دست نداریم از فروشگاه های معتبر نیز لزوما مناسب نیست! یک سازنده رسمی موظف است تا کیفیت محصولاتش را در بالاترین حد و استاندارد بهینه سازی کند، اما آیا از نحوه تفکر یک سازنده خرده کار که کیفیت را فدای کمیت و سود بیشترش می کند خبر دارید؟!

macbook-battery-about-to-explode

اکنون، چرا اصلا باتری ها منفجر می شوند یا حتی آتش می گیرند؟
دستگاه های مدرن عموماً از باتری های یون لیتیمی (Li-ion) استفاده می کنند. عمل ذوب فرازی باتری در اثر حرارت فراری رخ می دهد که هنگامی که باتری بیش از اندازه گرم می شود، چرخه ای بازخوردی در نقطه ای که بیش از حد گرم شده به وجود می آید که آن را گرم و گرم تر می کند. سپس آن نقطه دارای فشار بالاتری نسبت به دیگر نقاط شده و موجب انفجار آن می شود.
در همین راستا، مجله خبری InfoWorld نوشت: “مسائل مرتبط با باتری که به آتش های فراخ، دود های بسیار و انفجار می انجامد می تواند تنها از یک جریان کوچک، گرمای مفرط، استفاده ناصحیح یا حتی شارژ بیش اندازه نشئت گرفته باشد…”

تمامی این عوامل ریسکی در باتری، می تواند با افزوده شدن به یک باتری نامرغوب بر شانس انفجار آن نیز بیفزاید. یک باتری شخص ثالث که ارتباطی به سازنده و مصرف کننده ندارد،  امکان دارد درجا به خوبی کار نکند و با دست دادن به متریال نامرغوب به یک جریان گرمایی کوچک بینجامد.  Li-ion به صورت ساختاری، پوششی یکپارچه برای مقاومت در برابر شارژ بیش از اندازه (OverCharging) دارد که حتی با بالاترین کیفیت نیز ممکن است دارای خطا داشته باشد.

دیگر مسائل
البته همیشه انفجار و بوم بنگ در کار نیست! خوب و با کیفیت کار نکردن، آن طور که باید از آن انتظار داشت هم از این قبیل مشکلاتی است که باید با خرید آن ها بپذیریم. چرا که امکان دارد به اندازه باتری فابریک گنجایش نداشته و بسیار سریع تر روی به زوال بگذارد.

 cheap-ebay-aftermarket-batteries

می توان تبلیغات بسیاری را در سراسر نت از جمله سایت Ebay مشاهده کرد که اعلانی دروغین به همراه پرینت ساختاری – اطلاعاتی آن در این بین به چشم می خورد که کمی انسان را به فکر فرو می برد… اما اصل قضیه اینست که همیشه کیفیت کمی کمتر از چیزی است که نشان داده می شود 😉 ! اما افراد چگونه می توانند از صحت آن مطمئن شوند؟! ما که نمی دانیم خدا می داند!!!

چه باید خرید؟
باتری های دروغین را که در مغازه ها، تبلیغات و … یافت می شوند را به کلی کنار بگذارید و رسمی و به روی میز بازی کنید! باتری های معتبر دارای ضمانت هستند و در صورت بروز هر گونه مشکل جایگزین می شوند. حتی اگر باتری های فیک تان منفجر نشده یا آتش هم نگیرند به میزان کافی شارژ نگه نمی دارند و شاید حتی کمی هم به دستگاه محبوب تان آسیب برسانند. پس گزینش راه ارزان تر، لااقل برای باتری ها فکر منطقی نیست…

البته نمی شود گفت که همه باتری های اصلی و رسمی خوب هستند، بله آنان هم ممکن است دچار مشکل شوند. در گذشته اخباری از لپ تاپ های Apple، Dell و HP  و دیگر برند ها در دست داریم که نیاز به جایگزینی و ریوال باتری های معیوب خود داشته اند. اما، پس حداقل خرید از یک شرکت مطمئن می تواند راه انتقاد را برایتان باز بگذارد.

در پایان به عنوان چکیده، باید گفت تنها و تنها از باتری های رسمی و اصلی که از طرف خود کمپانی ارائه می شود استفاده کنید و در هنگام خرید مراقب باتری های تقلبی و نامرغوب باشید؛ چرا که نه تنها به ریسکش نمی ارزد، بلکه شارژ کمتری را در خود گنجانیده و سریع تر سلول های خود را از دست می دهد…
مانا باشید
منبع : HowToGeek

دیدگاه خود را وارد کنید
1 دیدگاه
  1. وقتی شرکت اصلی اجحاف می کند و یک باتری را 50$ میفروشد مشتری چاره ای ندارد جز خرید باتری ارزان.شرکتهای سازنده دندان طمعشان را بکشند و اینقدر اجحاف نکنند.گوشی iphone 5s حدود 180$ برای apple تمام میشود که آن را به 650$ میفروشد!! یعنی 300 درصد سود خالص !! اینهم لینکش:

    http://tinyurl.com/ks94f57

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *