فیروزآبادی: فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی بی نتیجه است
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در صحبت های خود درباره فیلترینگ شبکه های مجازی گفت: « سیاست مسدودسازی و فیلترینگ کامل شبکههای اجتماعی دیگر جواب نمیدهد. » در ادامه با گویا آی تی همراه باشید تا صجبت های ایشان را به طور کامل بررسی نماییم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در صحبت هایی که به تازگی بیان نموده است اذعان داشته که فیلترینگ و مسدود سازی روش مناسبی برای جلوگیری از استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی خارجی نیست. وی افزود در حال تنظیم سندی هستیم که بر مبنای آن شبکه های اجتماعی داخلی بر اساس تعداد کاربرانشان حمایت خواهند شد.
فیروزآبادی دربارهی سند حمایت از شبکههای اجتماعی بومی در شورای عالی فضای مجازی گفت: «در حال حاضر سندی برای حمایت از شبکههای اجتماعی بومی تهیه و تدوین شده اما هنوز نهایی نشده است. در اصل تنها پیشنهاد آن داده شده است.»
دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد جزئیات این سند این گونه توضیح داد:
«در سند حمایت از شبکههای اجتماعی بومی آمده است که با توجه به بزرگی شبکههای اجتماعی داخلی (اینکه چه میزان کاربر داشته باشد)، حمایتهایی از آنها خواهیم داشت تا روال جذب کاربران برای آنها تسهیل شود. این حمایت ها میتواند در زمینه های مختلف از جمله خدمات تبلیغاتی کم هزینه، خدمات دولت الکترونیک، اتصال شبکه اجتماعی به شبکه مخابراتی کشور و دیگر مسائلی از این قبیل باشد.»
فیروز آبادی در پاسخ به این سوال که آیا این حمایتها منجر به فیلترینگ و مسدودسازی شبکههای اجتماعی خارجی شده و فضای ناعادلانه رقابت ایجاد شود، پاسخ داد:
«روزانه در حدود ۱۰ شبکه اجتماعی جدید در دنیا تولید می شود و این شمار شبکه هایی که در ایران پرطرفدار هستند نیز از ۲۰۰ شبکه عبور نموده بنابراین انجام این کار تقریبا ببی فایده خواهد بود. زیرا در صورت فیلتر شدن یکی از شبکه ها کاربران به سمت شبکه دیگری سرازیر خواهند شد همانطور که شبکه نسبتا گمنام تلگرام در کمتر از ۲۴ ساعت در حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون کاربر پیدا کرد.»
وی افزود: لازم است از سیاستهای ترکیبی جهت تشویق شبکههای اجتماعی داخلی استفاده کرد تا موجب رونق این شبکهها شده و مردم برای استفاده از این شبکههای ترغیب شوند و با میل و علاقه به سمت شبکههای اجتماعی بومی بیایند.»
به نظر شما بهترین راه برای بومی سازی شبکه های اجتماعی چه می تواند باشد؟ و آیا حمایت های دولتی تا چه میزان می تواند روند این بومی سازی را تسریع نماید؟
نظرات و دیدگاه های خود را با گویا آی تی در میان بگذارید.