چگونه از حالت Safe mode استفاده کنیم؟

چگونه از حالت Safe mode استفاده کنیم؟
  • 1396/5/31
  • محمدرضا مرتضایی
  • 0

حالت Safe mode از جمله ابزارهای مهم و ضروری در هر ویندوز است. زمان هایی که یک بدافزار به رایانه نفوذ کرده باشد و یا باگ های زیادی در آن مشاهده شود، حالت Safe mode تنها راه حل موجود است. با استفاده از حالت Safe mode، یا همان حالت ایمن، می توان رایانه را با حداقلِ درایوها و سرویس ها راه اندازی کرد. در این حالت هیچ نرم افزاری لود نمی شود و این گونه می توان بسیاری از بدافزارها را حذف کرد و عملکرد بهتری به سیستم بخشید. در ادامه، بیشتر شما را با این حالت آشنا خواهیم کرد.

گویا آی تی – حالت Safe mode از جمله ابزارهای مهم و ضروری در هر ویندوز است. زمان هایی که یک بدافزار به رایانه نفوذ کرده باشد و یا باگ های زیادی در آن مشاهده شود، حالت Safe mode تنها راه حل موجود است. با استفاده از حالت Safe mode، یا همان حالت ایمن، می توان رایانه را با حداقلِ درایوها و سرویس ها راه اندازی کرد. در این حالت هیچ نرم افزاری لود نمی شود و این گونه می توان بسیاری از بدافزارها را حذف کرد و عملکرد بهتری به سیستم بخشید. در ادامه، بیشتر شما را با این حالت آشنا خواهیم کرد.

کاربرد Safe mode:
ویندوز، در حالت معمولی، هنگام آغاز شدن، برنامه های نصب شده را اجرا کرده و سپس به راه اندازی تمامی سرویس های پیکربندی شده می پردازد و دست آخر مشغول بارگیری گرداننده های سخت افزار می شود. اما به هنگام استفاده از حالت Safe mode، ویندوز با کاهش دادن وضوح صفحه نمایش باعث کاهش دادن بسیاری از پشتیبانی های سخت افزاری می شود و فقط سرویس هایی را راه اندازی می کند که مورد نیاز باشند. گاه می توان ویندوز را در همین حالت راه اندازی کرد تا در صورت هر گونه مشکل، بتوان مشکل مورد نظر را حل کرد. اگر رایانه دچار بدافزار و یا گرداننده های سخت افزاری ناپایدار شده باشد، حالت ایمنی در این زمان یک حالت کاربردی است، زیرا ویندوز به طور معمول این موارد را لود نمی کند. پس اگر رایانه دچار یک مشکل حاد باشد، تنها راه حل موجود استفاده از حالت Safe mode است.

راه اندازی ویندوز در حالت Safe mode:
۱) ویندوز ۷ و نسخه های قبلی: برای راه اندازی حالت ایمن در ویندوز ۷ و نسخه های قبل از این ویندوز، ابتدا کلید F8 را هنگام بوت شدن کامپیوتر (یعنی پس از صفحه BIOS و پیش از صفحه بارگذاری) فشار دهید و سپس در پنجره ای که نمایش داده می شود گزینه ی Safe mode را انتخاب کنید.
۲) ویندوز ۸: برای راه اندازی حال ایمن در این ویندوز هنگامی که روی دکمه ی Restart در منوی Power هستید، همزمان کلید Shift را نگه دارید.

۳) ویندوز ۱۰: در اینجا دکمه ی Shift را هنگامی که روی گزینه ی Restart در قسمت Power Options در منوی استارت هستید نگه دارید.

تعمیر ویندوز در حالت Safe mode:
پس از آن که ویندوز را در حالت ایمن راه اندازی کردید، می توانید عملیات تعمیر و عیب یابی رایانه ی خود را انجام دهید.
۱) بازیابی اجرای سیستم:
در صورتی که رایانه ی شما به صورت طبیعی و خوب کار می کرده، اما به یکباره دچار ناپایداری شده است، می توانید از سیستم Restore جهت بازیابی وضعیت رایانه تان هنگامی که درست و صحیح کار می کرد استفاده نمایید.

۲) اسکن بدافزارها:
برخی بدافزارها در حالت عادی ویندوز قابل حذف شدن نیستند، زیرا در حال اجرا بوده و آنتی ویروس را مختل می کنند. اما در حالت ایمن، شما می توانید این بدافزارها را حذف کنید.

۳) به روزرسانی کردن درایوهای سخت افزاری:
اگر درایوهای سخت افزاری رایانه باعث اختلال و ناپایدار شدن آن شده باشند، ممکن است با به روز شدن آن ها این مشکل حل شود. اما در حالت ناپایدار، شما تنها می توانید عملیات نصب درایوهای به روز شده را در حالت Safe mode انجام دهید.

۴) حذف نرم افزارهایی که تازه نصب شده اند:
ممکن است نرم افزاری را نصب کرده باشید که باعث اختلال در سیستم شده باشد. این نرم افزار را می توانید در حالت ایمن حذف کنید.

۵) بررسی کرش:
اگر می بینید که رایانه ی شما در حالت عادی به خوبی کار نمی کند اما در حالت ایمن به خوبی کار می کند، به احتمال زیاد مشکل نرم افزاری وجود داشته باشد. اما اگر رایانه در حالت ایمن نیز به خوبی کار نمی کند، به احتمال زیاد مشکل سخت افزاری وجود داشته باشد. البته همواره ثبات در حالت ایمن نیز به معنی نبود مشکل سخت افزاری نیست. برای مثال در صورت معیوب بودن کارت گرافیک، رایانه در حالت عادی خوب کار نمی کند اما در حالت Safe mode از ثبات خوبی برخوردار است، زیرا در این حالت از کارت گرافیک استفاده ای ندارد.

نصب دوباره ی ویندوز:
برای رفع مشکل رایانه بهترین راه و البته به صرفه ترین راه، نصب دوباره ی ویندوز است.
۱) ویندوز ۷ و نسخه های قبلی:برای نصب مجدد ویندوز ۷ و نسخه های پیش از آن بهتر است از راه دیسک ویندوز و یا پارتیشن بازیابی رایانه یا همان Computers Recovery Partition استفاده کنید.
۲) ویندوز ۸ و ۱۰: برای این دو ویندوز می توانید از گزینه های Refresh و یا Reset PC استفاده نمایید.

این نکته را از خاطر نبرید که نصب دوباره ی ویندوز ممکن است موجب حذف اطلاعات شخصی شوند. بنابرین سعی کنید از اطلاعات خود بک آپ داشته باشید. البته این امر برای ویندوزهای ۸ و ۱۰ ضرورتی ندارد، زیرا این دو ویندوز نرم افزارها را حفظ و بازیابی می کنند.
در صورتی که پس از نصب کامل ویندوز، باز مشکل برقرار باشد، احتمالاً رایانه مشکل سخت افزاری داشته باشد.

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *