شرکت های با ارزش دنیا در سال ۲۰۲۳
با ارزش ترین شرکت های دنیا کدامند؟ بزرگترین شرکتهای جهان از نظر ارزش بازار در طیف وسیعی از بخشهای مختلف بازار از جمله فناوری، خدمات ارتباطی، انرژی، چرخههای مصرف کننده و خدمات مالی فعالیت میکنند. ارزش بازار یک شرکت با ضرب تعداد کل سهام موجود در بازار قیمت فعلی یک سهم محاسبه میشود. بیشتر شرکتهایی که در لیست ۸ شرکت برتر و ارزشمند جهان قرار دارند، صدها میلیارد دلار درآمد سالانه دارند. به طورکلی به هنگام تعیین ارزش یک شرکت، معیارها و پارامترهای مختلفی در نظر گرفته میشود.
شرکتها را میتوان بر اساس درآمد، سود دهی، تعداد کارکنان، ارزش بازار و غیره با یکدیگر مقایسه کرد. با این حال، ارزش بازار رایجترین پارامتر برای اندازه گیری ارزشمندی یک شرکت است. در این مقاله از پی فا مگ قصد داریم به معرفی معروفترین و ارزشمندترین شرکتهای جهان در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ با توجه به ارزش بازار آنها بپردازیم.
۱. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co
شرکت تولید نیمه هادی تایوان (TSMC)، بزرگترین شرکت تولید نیمه هادی در جهان است. این شرکت به عنوان یک کارخانه ریخته گری نیمه هادی فعالیت میکند. این شرکت طیف گستردهای از نیمه هادیها را بر روی ویفرهای سیلیکونی بر اساس طرحهای مدار اختصاصی ارائه شده توسط مشتریان خود، تولید میکند. نیمه هادیهای تولید شده این شرکت، در طیف وسیعی از محصولات الکترونیکی، از جمله رایانههای شخصی و محصولات جانبی، برنامههای اطلاعاتی، سیستمهای ارتباطی سیمی و بی سیم، تجهیزات صنعتی، تلویزیونهای دیجیتال، کنسولهای بازی و … مورد استفاده قرار میگیرند. بسیاری از شرکتهای مطرح از جمله AMD، Apple، ARM، Marvell، Nvidia و غیره برای تولید محصولات خود به TSMC متکی هستند. TSMC یکی از با ارزش ترین شرکت های دنیا در زمینه تولید انواع نیمه هادی است که در تایوان مستقر شده است.
- سال تاسیس: ۱۹۸۷
- ارزش بازار: ۱۱٫۷ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: موریس چانگ
- مدیر عامل: سی سی وی
* در رابطه با نحوه دریافت درگاه پرداخت و سرویسهای ویژه پی فا بیشتر بدانید.
۲. Saudi Aramco (2222.SR)
شرکت نفت عربستان سعودی که بیشتر با نام عربستان سعودی آرامکو شناخته میشود، یک شرکت نفت و گاز یکپارچه مستقر در عربستان سعودی است. این شرکت به عنوان شرکت استاندارد نفتی در خارج از کشور تاسیس شد و امروزه تحت مالکیت دولت عربستان است. آرامکو در دو بخش فعالیت میکند. یک بخش این شرکت در اکتشاف و تولید نفت خام، میعانات گازی، گاز طبیعی و مایعات گاز طبیعی (NGL) و بخش دیگر آن در پالایش و ساخت پتروشیمی، توزیع و تولید برق فعالیت دارد. آرامکو عربستان که یکی از گران ترین شرکت های دنیا است، همچنین در تولید محصولاتی مانند آروماتیک و الفینها و محصولات پیچیده مانند لاستیک مصنوعی فعالیت دارد. این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای جهان از نظر ارزش بازار و درآمد نیز میباشد. این شرکت بیشترین مقدار نفت را تولید میکند و دومین ذخایر بزرگ اثبات شده نفت خام جهان را دارد.
- سال تاسیس: ۱۹۳۳
- ارزش بازار: ۷٫۹۱ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: شرکت استاندارد اویل کالیفرنیا (شورون)
- مدیر عامل: امین ح.ناصر
۳. Tencent Holdings Ltd.
این شرکت در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد و خیلی زود به بزرگترین شرکت در صنعت بازیهای ویدیویی و یکی از پردرآمدترین شرکتهای چند رسانه ای در جهان تبدیل شد. این شرکت مالک و راه اندازی پیام رسان های فوری Tencent QQ و WeChat، QQ.com و Tencent Music نیز میباشد.
- سال تاسیس: ۱۹۹۸
- ارزش بازار: ۲٫۶۷ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: Ma Huateng، Zhang Zhidong، Xu Chenye، Zeng Liqing، Chen Yidan
- مدیر عامل: Ma Huateng
۴. Apple Inc. (AAPL)
اپل یک شرکت فناوری است که در لوازم الکترونیکی مصرفی، نرم افزار و خدمات آنلاین تخصص دارد و به یکی از با ارزش ترین شرکت های دنیا تبدیل شده است. اپل طیف گستردهای از محصولات از جمله گوشیهای هوشمند، رایانههای شخصی، تبلتها، سرویسهای سرگرمی و غیره را طراحی و تولید کرده و به بازار عرضه میکند. برخی از محبوبترین محصولات این کمپانی شامل گوشیهای هوشمند آیفون و رایانههای مک است. اپل همچنین فروش خدمات خود را به طور چشمگیری افزایش داده است؛ فروشگاههای محتوای دیجیتال را اداره میکند، خدمات ابری و پرداخت را ارائه میکند و اخیراً سرویس استریم AppleTV+ را راه اندازی کرده است. اپل بزرگترین شرکت فناوری از نظر درآمد و یکی از بزرگترین شرکتهای جهان از نظر ارزش بازار است.
- سال تاسیس: ۱۹۷۶
- ارزش بازار: ۲٫۳ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: استیو جابز، رونالد وین، استیو وزنیاک
- مدیر عامل: تیم کوک
۵. Microsoft
شرکت مایکروسافت بیشتر به دلیل محصولات نرم افزاری خود مانند سیستم عاملهای ویندوز، مجموعه مایکروسافت آفیس، اینترنت اکسپلورر و مرورگرهای وب اج شناخته شده است. این شرکت سهم زیادی از سود و درآمد خود را از خدمات رایانش ابری به دست میآورد. پلتفرم ابری اصلی مایکروسافت Azure نام دارد. مایکروسافت همچنین مالک و اداره کننده لینکدین، سایت شبکه اجتماعی محبوب برای جویندگان کار است.
- سال تاسیس: ۱۹۷۵
- ارزش بازار: ۱٫۸۶ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: بیل گیتس، پل آلن
- مدیر عامل: ساتیا نادلا
* پی فا سرویسهای مختلفی مانند فرم پرداخت، درگاههای پرداخت و همچنین درگاه اشتراکی را به مشتریان خود ارائه میدهد.
۶. Alphabet Inc.
آلفابت از طریق تغییر ساختار گوگل در سال ۲۰۱۵ ایجاد شد تا به شرکت مادر گوگل و شرکت های تابعه آن تبدیل شود. این شرکت طیف وسیعی از فناوریها و خدمات دیجیتالی از جمله جستجو، سیستم عامل گوشیهای هوشمند اندروید، مرورگر کروم، سرویسهای ایمیل جیمیل، پلتفرم ذخیره سازی فایلهای آنلاین Google Drive، Google Maps، Google Photos، فروشگاه برنامه Google Play و یوتیوب را ارائه میدهد. این شرکت همچنین خدمات ابری را از طریق Google Cloud ارائه میکند که به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا اپلیکیشنها و ابزارهای متنوعی را ایجاد و اجرا کنند. آلفابت یکی از گران ترین شرکت های دنیا و سومین شرکت بزرگ فناوری از نظر درآمد است.
- سال تاسیس: ۱۹۹۸
- درآمد (TTM): 257.6 میلیارد دلار
- درآمد خالص (TTM): 76.0 میلیارد دلار
- سال تاسیس: ۱۹۹۸
- ارزش بازار: ۵۴ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: لری پیج، سرگی برین
- مدیرعامل: ساندار پیچای
۷. Amazon.com Inc. (AMZN).
آمازون بزرگترین پلتفرم تجارت الکترونیک جهان است که در رایانش ابری، استریم دیجیتال و هوش مصنوعی نیز تخصص دارد. تجارت الکترونیکی این شرکت شامل کالاها و محتوایی است که برای فروش مجدد از فروشندگان و آنهایی که توسط فروشندگان شخص ثالث ارائه میشود، خریداری میکند. آمازون خدمات اشتراک و سرویسهای وب مختلفی را نیز ارائه می ثدهد، از جمله سرویس محاسبات ابری و سرویسهای پخش استریم که به سرعت در حال رشد است.
- سال تاسیس: ۱۹۹۴
- درآمد (TTM): 469.8 میلیارد دلار
- درآمد خالص (TTM): 33.4 میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۱٫۴۲ تریلیون دلار
- بنیانگذاران: جف بزوس
- مدیر عامل: اندی جاسی
۸. شرکت تسلا (TSLA)
شرکت تسلا یکی دیگر از با ارزش ترین شرکت های دنیا است که در آستین، تگزاس واقع شده است. ، یک شرکت خودروسازی و انرژی پاک است که خودروهای الکتریکی و ذخیره انرژی باتری تولید میکند. نام این شرکت ادای احترام به مخترع و مهندس برق صربستانی نیکولا تسلا است. بر اساس ارزش بازار، تسلا رتبه هشتم را در بین ۱۵ شرکت ثروتمند جهان در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ دارد.
- درآمد (TTM): 53.8 میلیارد دلار
- درآمد خالص (TTM): 5.5 میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۹۱۰ میلیارد دلار
- سال تاسیس: ۲۰۰۳
ولی فکر کنم درآمد نفت عربستان الان به رتبه نخست رسیده. درآمد نفت و گاز امارات هم که خیلی رقمش بالاست