۱۵ نکته و ترفند ساده جهت افزایش کارایی شما در ویندوز – قسمت دوم
در قسمت اول از این مقاله، شما را با تعدادی نکات و ترفندها جهت افزایش بازدهی شما در هنگام کار با ویندوز آشنا ساختیم. در قسمت دوم نیز میخواهیم شما را با مابقی نکات آشنا کنیم.
۹. ابزار کمآشنای قدرتمند جستجو در ویندوز
بیشتر افراد هنگامی که بخواهند بدنبال چیزی در ویندوز باشند، از جستجوی منوی Start Meny در ویندوز ۷ و یا صفحه Start در ویندوز ۸ استفاده میکنند. تعدادی دیگر هم با استفاده از پنجره Explorer در گوشهی بالا سمت راست استفاده میکنند.
ابزار حرفهای جستجو در ویندوز به شما کمک میکند که یک صافی قدرتمندی را در هنگام جستجو در مقابل نتایج قرار دهید تا سریعتر به فایل مورد نظرتان برسید.
وبسایت مایکروسافت لیست کاملی را از این دستورات برای شما آماده کرده است. در ویندوز ۸ نیز میتوانید ابتدا با کلیک بر روی جعبه متن جستجو در Windows Explorer، به سربرگ Search دسترسی پیدا کنید و مطابق عکس، گزینههای مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
۱۰. سنجاق کردن گزینههای مورد نیاز در Jump List نوار وظیفه
هنگامی که بر روی یکی از اپلیکیشنهای موجود در نوار وظیفه راست کلیک میکنید، شما با فایلهای اخیری که آنها را در نرمافزار مورد نظر باز کردهاید مواجه میشوید. آیا فکر میکنید فایلی را همیشه باز میکنید؟
شما میتوانید با راست کلیک کردن بر روی اپلیکیشن مورد نظرتان، فایلی را که میخواهید همیشه در دسترس داشته باشید را با استفاده از آیکون Pin، آن را سنجاق کنید.
۱۱. افزایش تعداد آیتمها در Jump List
ممکن است پس از مدتی که از Jump Listها استفاده کنید، مشاهده کنید که حداکثر تعداد آیتمهای مجاز در آن، ۱۰ عدد است. اما اگر به تعداد بیشتری نیاز داشته باشید، چه؟
بر روی نوار وظیفه راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کرده و سپس به سربرگ Jump List مراجعه کنید. در این بخش، شما با گزینههای متفاوتی برای تنظیم Jump Listها مواجه خواهید شد. برای مثال، با افزایش تعداد آیتمهای موجود در Jump List از ۱۰ به عددی ما بین ۱۵ الی ۲۰ (بیشتر از آن نامناسب است) به آیتمهای بیشتری دسترسی پیدا کنید.
۱۲. اضافه کردن پوشه جدید به بخش علاقهمندیهای Explorer
یکی دیگر از روشهایی که باعث میشود شما به یک پوشه خاصی دسترسی سریعتری داشته باشید، اضافه کردن آن پوشه به بخش علاقهمندیهای ویندوز در Windows Explorer است.
شما کافیست که پوشه مورد نظرتان را نگهداشته و آن را به سمت بخش Favorties کشانده و آن را رها کنید؛ به اصطلاح Drag & Drop کنید.
در صورتی که پس از مدتی شما با تعداد پوشههای زیادی روبرو شدید، کافیست که بر روی آیکون Favorties راست کلیک کرده و گزینه Restore favorites links را برگزینید تا همه پوشههایی که اضافه کردهاید محو شوند و به حالت پیشفرض برگردد.
۱۳. کلیدهای میانبر برای اجرای برنامه
ویندوز به خودی خود، دارای کلیدهای میانبر فراوانی است که باعث میشود شما خیلی از کارها را سریعتر انجام دهید، اما شما میتوانید کلیدهای میانبری را نیز برای خود تعریف کنید تا بتوانید -برفرض مثال- برنامهای را اجرا نمایید.
بر روی نرمافزار مورد نظرتان راست کلیک کرده و وارد Properties شوید. پس از آن، وارد سربرگ Shortcut شده و در بخش تعیین شده در عکس، کلید میانبر خود را تعریف نمایید. کلیدهایی که در این بخش تعریف میشوند، دارای قالب Ctrl + Alt + Key است.
با تعیین این کلیدها، از این پس خواهید توانست که نرمافزار مورد نظرتان را بدون استفاده از موس، اجرا نمایید.
۱۴. اضافه کردن امکانات به نوار وظیفه Taskbar
اگر که نوار وظیفه شما پر از اپلیکیشنها نیست، میتوانید از فضای آزاد آن برای اضافه کردن امکانات دیگری نیز استفاده نمایید.
بر روی نوار وظیفه راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب نمایید. پس از آن، سربرگ Toolbar را باز کرده تا گزینههای در دسترس برای شما نمایش داده شود. کافیست که هرکدام را که بخواهید، آن را فعال نمایید تا امکانات مورد نظرتان فعال گردد.
برای مثال، با فعال کردن Address، میتوانید که بصورت مستقیم وارد وبسایت مورد نظرتان بدون باز کردن مرورگر شوید.
۱۵. شکل قدیمی Task Switcher
همه ما با کلیدهای معروف Alt + Tab برای جابجایی میان برنامههای باز آشنایی داریم؛ اما آیا شکل قدیمتر آن که در ویندوز XP بود را بخاطر دارید؟ آیا میدانستید که این شکل قدیمی هنوز در ویندوز مخفی هست و قابل دسترس میباشد؟
کافیست که ابتدا یکی از کلیدهای Alt را نگه داشته؛ در حالی که کلید Alt را نگه داشتهاید، کلید Alt دیگری را یک بار فشار داده و رها کنید؛ حال با همان حال که کلید Alt قبلی را نگه داشتهاید، از کلید Tab استفاده کنید!
بسم الله الرحمن الرحیم
أَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
سلام خیلی ممنون
انشاءالله سربلند باشید.