آشنایی با زبان برنامه نویسی جاوا و مهم‌ترین IDE های آن (بخش نخست)

آشنایی با زبان برنامه نویسی جاوا و مهم‌ترین IDE های آن (بخش نخست)
  • 1393/11/14
  • سید عبدالوهاب‎ تقوی
  • 1

Java یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری همه منظوره است که بر پایه کلاس‌ و شی گرا است و طوری طراحی شده است که تا آنجا که ممکن است وابستگی اجرایی کمی به سایر نرم افزارها داشته باشد. خالقان آن قصد داشته اند تا نرم افزار به برنامه نویسان آپ‌ها امکان دهد تا ” یک‌بار برنامه را بنویسند و همه جا آن را اجرا کنند” ( WORA ) این یعنی آن که کدی که در یک platform اجرا می‌شود در دیگری نیاز به کامپایل مجدد نداشته باشد. برنامه‌های جاوا به بایت‌کد ( bytecode ) کامپایل می‌شوند که می‌توانند روی هر ماشین مجازی جاوا ( JVM ) صرف نظر از معماری کامپیوتری آن اجرا شوند. تا کنون جاوا به خصوص برای کاربردهای نرم افزارهای وب سایتی ، یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در حال استفاده ، با 9 میلیون برنامه نویس ، بوده است. در اصل جاوا توسط James Gosling در شرکت Sun Microsystems ( که با اوراکل ادغام شده است) نوشته شده است و در 1995 به عنوان مولفه اصلی platform این شرکت منتشر شد. بسیاری از دستورات گرامری آن از C و ++C گرفته شده است ولی امکانات آن کمی نسبت به آن دو در سطح پایین‌تری است.

در ادامه مطلب با ما باشید.

اهداف اصلی پنج گانه در ایجاد جاوا عبارتند از :

  • باید ساده ، شی گرا و آشنا باشد.
  • باید قوی و ایمن باشد.
  • قابل حمل به هر جا و مستقل از معماری کامپیوترها باشد.
  • باید سرعت اجرای آن بالا باشد.
  • باید پویا ، تفسیر شده (بدون نیاز به مفسر) و نخ کشی شده‌ باشد.

اگر چه گرامر جاوا از ++C گرفته شده است اما برخلاف ++C که گرامر خود را برای برنامه نویسی شی‌گرا ، ساخت‌یافته توسعه داده است گرامر جاوا منحصرا یک زبان شی گراست. به جز انواع داده اصلی یعنی اعداد صحیح ، ممیز شناور ، مقادیر بولی و کاراکترها که به دلایل اجرایی شی نیستند، تمام کد درون کلاس‌هایی نوشته می‌شود و هر آیتم داده‌ای یک شی است.

به عنوان یکی از ارکان کلیدی در ایجاد سیستم‌ عامل‌های اندروید ، گوگل و اندروید ، جاوا را انتخاب کرده‌اند. اگر چه سیستم عامل اندروید بر هسته لینوکس ساخته شده است و در ساخت آن به طور گسترده‌ای از C استفاده شده است اما کیت توسعه نرم افزار اندروید (SDK ) ، جاوا را به عنوان اساس نرم افزارهای اندرویدی استفاده می‌کند.

با توجه به همه این خصوصیات این زبان برنامه نویسی زبانی است که یادگیری آن برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان آپ‌های اندرویدی مفید است. از این رو در ادامه با برخی از کامپایلرهای مهم آن آشنا می‌شویم.

برای توسعه سریع و آسان ، چند نوع مختلف IDE وجود دارند که ویژگی‌های زیادی دارند تا باعث شوند قابلیت برنامه نویسی از طریق بهبودی در کیفیت کد نویسی و اجرا زیاد شوند. برخی از IDE های جاوا بسته به سطوح متفاوت آن مجانی هستند و به کاربر این فرصت را می‌دهند تا مستقیما در توسعه کد آن شرکت کند . لیست زیر لیستی جامع از IDE های محبوب و تحسین شده Java هستند.

1- NetBeans : سریع‌ترین و بهترین روش کد نویسی

این IDE را برنامه نویسان Java ، C/C++ ، PHP و HTML5 در سیستم عامل‌های Windows ، OS ، Solaris و Linux استفاده می‌کنند. نرم‌ افزار‌های ایجاد‌ شده توسط NetBeans بر پایه ماژول نوشته شده‌اند و آنها می‌توانند توسط کد نویسان مستقل گسترش داده شوند. این نرم افزار یک پروژه منبع باز ( open source ) است و به افراد یا شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا در توسعه آن شریک شوند به علاوه آن ‌که می‌توانند مجانی از آن استفاده کنند.

42NetBeans

2- Eclipse :

یکی از محبوب‌ترین IDE ها برای جاوا است که می‌تواند از طریق یک مرورگر وب و در هر جا که شما هستید مورد استفاده قرار گیرد. یکی از ویژگی‌های به شدت مورد توجه آن ، خصوصیت کامل شدن خودکار کد (autocompletion ) آن است، که باعث می‌شود زمان کم‌تری صرف نوشتن برنامه شود و برنامه‌نویسان کمتر به اسناد API مراجعه کنند. همچون NetBeans این نرم افزار نیز منبع باز است. بنابراین کاربران می‌توانند با ایجاد plug-in های خود در سفارشی سازی آن به منظور رفع نیازهای خود اقدام کنند.

57Eclipse

دیدگاه خود را وارد کنید
1 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *