آموزش باز کردن قفل گوشی های اندرویدی
قفل کردن گوشی های اندرویدی با کمک پین، الگو یا پترن و مواردی نظیر این، موجب شده که گوشی را از دستبرد افرادی که دوست ندارید به محتویات گوشی تان سر بزنند، حفظ می کند. اما همیشه موضوعی وجود دارد به نام فراموش کاری!
گاهی همین رمز هایی که برای جلوگیری از ورود دیگران روی گوشی می گذارید، را فراموش می کنید و این گوشی های بی حس و حال، حتی به خودتان هم اجازه ورود نمی دهند اما در چنین شرایطی برخی راه کار ها توسط گویا آی تی مورد بررسی قرار گرفته که روی بیشتر گوشی های اندرویدی جواب می دهد. البته نمی توانیم ادعا کنیم که این ترفند ها روی ۱۰۰ درصد گوشی ها کار می کند اما می توانید مشکل خود را با آن بررسی کنید.
روش اول: از Android Device Manager استفاده کنید
گوشی های جدید اندرویدی از سرویس جدید بهره مند هستند که تحت عنوان Android Device Manager شناخته می شود. برای استفاده از این سرویس می بایست ابتدا یک حساب یا اکانت گوگل داشته باشید و به وسیله آن در این سرویس، عضویت پیدا کنید. بعد از اینکه عضویت پیدا کردید می توانید برخی تنظیمات گوشی خود را از طریق اکانت گوگل خود، یا حساب جیمیل خود مدیریت کنید. برای باز گشایی قفل و یا پترن و هر چه که روی گوشی تنظیم کرده اید، وقتی که از طریق این سرویس قصد راه اندازی گوشی تان را دارید، با پیامی مطابق زیر مواجه می شوید:
همانطور که در بالا مشاهده می کنید گزینه Lock را می بینید. در این صفحه چند بار روی این دکمه کلیک کنید تا بتوانید، توسط آن گوشی را باز کنید. دقت کنید که ممکن است ابتدای امر سیستم گوشی تان را پیدا نکند یا اینکه نام آن و این صفحه را لود نسازد، برای این منظور چند بار صفحه را ریفرش کنید یا کنترل + f5 را چند بار با هم فشار دهید تا اینکه گوشی تان پیدا شود.
بعد از اینکه گوشی تان را در صفحه مشاهده کردید و روی دکمه Lock کلیک کردید می توانید صفحه ای مطابق زیر را مشاهده کنید که در آن می بایست پسورد یا پین جدیدی را برنامه ریزی کنید:
در این جا لازم است که کد پسورد مورد نظر را وارد کنید و دوبار آن را بنویسید و در نهایت دوباره lock را بزنید تا پسورد جدیدتان روی گوشی ست شود.
روش دوم: از سرویس Find My Mobile برای گوشی های سامسونگ استفاده کنید
مشابه ترفند شماره یک، در گوشی های ساموسنگ نیز سرویسی وجود دارد که Find My Mobile نام دارد. اگر شما کاربر یکی از گوشی های سامسونگ باشید می توانید از این سرویس استفاده کنید. در ابتدای امر لازم است که از طریق مرورگر وارد صفحه ورود اطلاعات اکانت سامسونگ خود شوید. توجه کنید که اگر از پیش برای گوشی خود یک اکانت سامسونگ نساخته باشید، نمی توانید از این سرویس استفاده کنید به همین خاطر اگر در حال حاضر با این معضل روبرو نیستید، سعی کنید یک اکانت سامسونگی برای خود ایجاد کنید.
حالا فرض را بر این می گذاریم که شما برای خود یک اکانت از پیش ایجاد شده دارید، و با مشکل قفل شدن و رمزگشایی ربرو هستید. برای این مورد وارد صفحه مورد نظر شده و اکانت خود را وارد کنید تا با صفحه ای مطابق زیر روبرو بشوید.
در این حالت، شما می توانید گزینه Lock my screen را مشاهده و روی ان کلیک کنید. همانطور که مشاهده می کنید در سمت چپ، این گزینه را مشاهده می کنید. با کلیک بر این گزینه، شما فقط با گزینه اول کار دارید که در صفحه مشاهده می کنید. یک پسورد جدید را روی اکانت خود، در این محل ست کنید و گزینه lock را بزنید تا طی مدت زمان ۲ دقیقه این پسورد برای تان ست شود و از این طریق گوشی خود را رمز گشایی کنید. توجه کنید که این روش، سریع تر از روش شماره ۱ جواب می دهد چرا که در روش شماره ۱ باید ۵ دقیقه منتظر باشید.
روش سوم: از ویژگی Forgot Pattern استفاده کنید
این ویژگی هم، قابلیتی است که اندروید به طور خودکار در اختیارتان قرار داده تا از طریق آن بتوانید رمز ورودی تان را پیدا کنید. در واقع اگر از Android 4.4 به پایین استفاده می کنید این ویژگی برایتان مفید خواهد بود. برای دسترسی به این مدل از رمز گشایی، کافی است ۵ بار کد و یا پترن خود را اشتباه وارد کنید تا گوشی به مدت ۳۰ ثانیه وارد حالت امنیتی شود. Try again in 30 seconds هشداری است که در این حالت به شما نمایش داده می شود. پس از اینکه این سی ثانیه سپری شد، با صفحه ای مطابق زیر مواجه می شوید:
در این جا لازم نیست روی گزینه دیگر جز Forgot Pattern کلیک کنید. پس Forgot Pattern را تپ کرده تا صفحه ای مطابق زیر نمایان شود:
در این جا شما می توانید از دو شیوه برای کار رمزگشایی و پیدا کردن رمز استفاده کنید. اول اینکه وقتی برای اولین بار رمزی را ایجاد می کنید سیستم یک سوال امنیتی از شما می پرسد که اگر آن را به خاطر داشته باشید، می توانید با کلیک و یا تپ کردن بر گزینه اول، آن سوال را پاسخ داده و اگر پاسخ درست باشد، سیستم به شما اجازه می دهد که یک پترن و یا پین جدید برای گوشی تعریف کنید و گوشی را باز کنید. این سوال معمولا یا شهر تولد تان، یا نام معلم مورد علاقه تان و یا نام دبستان تان می باشد. عموما این ها سوالاتی است که تقریبا خصوصی است. مثلا من همیشه نام فیلم مورد علاقه ام را ذخیره می کنم. اما اگر از پیش روی گوشی تان حساب جیمیلی یا گوگل باشد به راحتی با استفاده از بخش دوم یا ورود به اکانت و وارد کردن اطلاعات تان، می توانید امکان باز گشایی گوشی با الگو یا رمز جدید را در اختیار بگیرید.
اگر از اکانت گوگلی استفاده می کنید می توانید با صفحه ای مطابق زیر روبرو شوید:
نام کاربری و رمز خود را وارد کرده و وارد مرحله بعدی شوید که مرحله جدید مربوط به وارد کردن رمز جدید است:
وقتی رمز جدید را وارد کردید، continue را بزنید تا برای تایید کردن و ثبت کردن با صفحه مشابه با صفحه بالا روبرو شده و دوباره رمز مورد نظرتان را ایجاد کنید و در نهایت، آن را ثبت کرده و با آن وارد گوشی تان بشوید.
این روش زمان بر نیست و کافی است که فقط رمز را عوض کرده و وارد شوید.
روش چهارم: Factory Reset را امتحان کنید
Factory Reset روشی است که می توانید از طریق ان گوشی تان را به حالت اول ببرید یعنی همان حالتی که وقتی گوشی را خریداری کردید در اختیار داشتید. البته این شیوه را بعد از تست کردن روش های بالا مورد استفاده قرار دهید چرا که Factory Reset موجب می شود کلیه دیتاهای شما روی گوشی حذف شود مخصوصا اگر مموری کارتی روی گوشی دارید آن را بردارید.
البته زمانی که گوشی قفل است Factory Reset به شیوه مرسوم و از بخش تنظیمات امکان پذیر نیست. برای بیشتر گوشی های اندرویدی باید گوشی را به حالتی برد تا منوهای bootloader نمایان شوند. برای این کار گوشی را ابتدا خاموش کنید، سپس، دکمه پاور و کاهش ولوم را با هم گرفته تا اینکه، منوی bootloader را مشاهده کنید.
بعد از این کار منوها نمایان می شوند که می توانید به کمک دکمه های ولوم میان منو ها پیمایش کنید. در حالت معمولی کافی است دو پله با دکمه کاهش ولوم پایین بیایید، تا به عبارت Recovery mode برسید. روی این دکمه که رسیدید، دکمه پاور را فشار دهید تا عملیات ریکاوری انجام شده و تکمیل شود.
در همین حالت دکمه پاور را بگیرید و تنها یک بار دکمه افزایش ولوم را فقط یکبار بزنید تا با لیست منوهای بعدی مواجه شوید:
در این حالت روی گزینه ای که مشاهده می کنید ( در عکس بالا ) با استفاده از دکمه های ولوم، قرار بگیرید. این عبارت Wipe data/factory reset است. وقتی که روی این گزینه قرار گرفتید، دکمه پاور را بزنید تا آن را انتخاب کنید. عملیات که به خوبی به اتمام رسید کافی است که روی عبارت Reboot system now ضربه بزنید تا عملیات به اتمام برسد. بعد از این می توانید به صورت خام گوشی را در اختیار بگیرید و برای آن یک پسورد ایجاد کنید.
البته این روش ها ساده ترین و ابتدایی ترین روش هایی بود که هر کاربری می تواند از آن ها استفاده کند تا وارد حالتی شود که بتواند رمز عبور ورودی را تغییر دهد. البته روش های پیشرفته تری هم وجود دارد که از جمله آن ها می توان به استفاده از قابلیت ADB، همچنین حالت safe mode اشاره کرد. روش دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از اپلیکیشن های ثانویه می توانید مشکل رمز ورودی را حل کنید که البته تمام این روش ها را باید روی گوشی های مختلف تست کنید و یا اینکه برخی پیش از اینکه مشکلی برای گوشی پیش بیاید نیاز به یک سری، اقدامات و تنظیمات دارند که باید از پیش به فکر آنها بود.
در این باره اگر تجربه ای خاص دارید که توانسته فراتر از روش های یاد شده در گویا آی تی گوشی تان را رمز گشایی کند، آن را در بخش نظرات بنویسید و در صورتی که در این باره هم سوالی دارید آن را یادداشت کنید. همچنین برای اطلاع از این مطلب و روش های یاد شده این پست آموزشی را روی شبکه های اجتماعی نشر دهید.
لطفا به اموزش های سی شارپتون ادامه بدید
منتظر پاسخ شما هستیم…