همه ی اطلاعاتی که برای خرید پاوربانک نیاز داری!
اگه مقاله های ما رو دنبال کرده باشین، حتماً متوجه شدین که هرگز انبوهی از اطلاعات بدون کاربرد یا کم کاربرد رو بهتون نمی دیم. صاف می ریم سر اصل مطلب و کوتاه و مفید هر اطلاعاتی که برای خرید پاوربانک نیاز دارین رو بهتون می گیم. در خرید پاوربانک باید به نکته های زیر دقت کنین تا مناسب ترین پاوربانک رو متناسب با نیاز و بودجه تون انتخاب کنین.
هفت نکته طلایی برای خرید پاوربانک
۱٫ظرفیت پاوربانک
پاوربانک ها در بازار با ظرفیت های مختلفی عرضه می شن که معمولاً از ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت شروع می شه و تا ۵۰ هزار میلی آمپر ساعت و حتی بیشتر هم وجود داره. طبیعی هست که قیمت پاوربانک ها با افزایش ظرفیتشون بیشتر می شه. اگر چه ممکنه مثلاً پاوربانک ۱۰۰۰۰ از یه برند، گرونتر از پاوربانک ۲۰۰۰۰ از یه برند دیگه باشه. اگه این مقاله رو تا آخر بخونین، تبدیل به یه متخصص انتخاب پاوربانک می شین و حتی می تونین به دوستاتون هم مشاوره بدین.
ظرفیتی که روی بسته بندی پاوربانک ها اعلام می شه با ظرفیت واقعیشون فرق داره. مثلاً اگه ظرفیت باتری گوشی شما ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت باشه، حتماً انتظار دارین که یه پاوربانک ۱۰۰۰۰ بتونه گوشی شما رو ۲ بار به طور کامل از صفر تا ۱۰۰ درصد شارژ کنه. ولی در عمل این طور نیست. ظرفیت واقعی پاوربانک ها از ظرفیت اسمیشون (که روی جعبه درج شده) کمتره!
نگران نباشین! هیچ کلاهبرداری ای اتفاق نیفتاده. بهترین برندهای پاوربانک دنیا هم همین طوری هستند. حالا سوال اینه که چطور ظرفیت واقعی یه پاوربانک رو بدونم؟ خیلی خیلی ساده ست. در اطلاعاتی که روی جعبه ی پاوربانک درج شده در کنار ظرفیت (Capacity) یه عدد نوشته شده که معمولاً ۳٫۷ هست که نشان دهنده ی ولتاژ باتری خودِ پاوربانکه. حالا پاوربانک میاد این ولتاژ رو به معمولاً ۵ ولت (ولتاژ خروجی پاوربانک ها هم روی جعبه ی اون ها نوشته شده) که مورد نیاز گوشی شماست تبدیل می کنه. پس بخشی از توان پاوربانک صرف این تبدیل ولتاژ می شه. حالا برای دونستن ظرفیت واقعی پاوربانک کافیه از فرمول زیر استفاده کنین:
ولتاژ خروجی پاوربانک / ظرفیت اسمی پاوربانک * ولتاژ باتری پاوربانک = ظرفیت واقعی پاور بانک
به طور مثال ظرفیت واقعی یه پاوربانک ۲۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت که ولتاژ باتریش ۳٫۷ ولته و ولتاژ خروجیش هم ۵ ولته، ۱۴۸۰۰ میلی آمپر ساعته.
۱۴۸۰۰ = ۵ / ۳٫۷ * ۲۰۰۰۰ = ظرفیت واقعی پاوربانک
خب پس با این حساب این پاوربانک باید بتونه گوشی سامسونگ Galaxy A52 رو که ظرفیت باتریش ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعته، حدود ۳ بار و نیم شارژ کامل کنه.
ولی در عمل این طور نیست! بخشی از توان پاوربانک در سیم های رابط تلف می شه و بخش دیگه ای هم به صورت گرما هدر می ره. اگه به پاوربانکی که حدود نیم ساعت یا بیشتر به گوشی وصل بوده دست بزنین، می بینین که بدنه ش گرم شده که این همون اتلاف حرارتیه. یعنی پاوربانک ۲۰۰۰۰ مثال ما عملاً ۳ بار می تونه گوشی سامسونگ Galaxy A52 رو (با ظرفیت باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت) شارژ کنه.
پس اولین موردی که باید بهش توجه کنین ظرفیت پاوربانکه که باید اون رو با دو چیز تنظیم کنین. اول این که ظرفیت باتری موبایلتون چقدره و دوم این که چند بار می خواین که گوشیتونو باهاش شارژ کنین. اگه ظرفیت باتری موبایلتونو نمی دونین از سایت gsmarena.com به راحتی مدل گوشیتونو سرچ کنین و در بخش اطلاعات باتری، ظرفیتشو ببینین.
۲٫تعداد درگاه خروجی
پاوربانک ها از نظر تعداد درگاه خروجی با هم متفاوتن. تعداد درگاه ها از این جهت مهمه که باعث می شه شما بتونید همزمان چند موبایل یا دستگاه مختلف رو با پاوربانک شارژ کنید. توجه کنید که اگه همزمان دو تا موبایل رو با یه پاوربانک شارژ کنید، مدت زمان شارژ شدن نسبت به زمانی که به صورت تکی به پاوربانک وصل باشن، بیشتر میشه.
توجه داشته باشین که معمولاً درگاه های مختلف در یک پاوربانک، ولتاژها و جریان های مختلفی رو هم در اختیارتون قرار می دن و شما می تونین بسته به نیازتون، موبایلتونو به یکی از درگاهها متصل کنید. حالا سوال اینجاست که من از کجا بدونم کدوم یک از درگاه های یک پاوربانک نیاز موبایل منو رفع می کنه؟ اول باید بدونید توان مورد نیاز برای شارژ شدن باتری موبایلتون چند واته. اگر نمی دونین، مدل موبایلتون رو در سایت gsmarena.com سرچ کنید و در بخش اطلاعات باتری، نوشته که موبایل شما با چه توانی شارژ میشه. حالا برید مشخصات پاوربانک رو ببینید. در مشخصات روی جعبه ی پاوربانک به طور کامل نوشته که هر درگاه چه ولتاژ و جریانی رو به شما می ده. خیلی راحت با ضرب کردن ولتاژ در جریان، توان اون درگاه به دست میاد. حالا تنها کاری که باید کنید اینه که موبایلتون رو به درگاهی وصل کنید که توان متناسب با اون رو بهش می ده.
عکس بالا مربوط به اطلاعات باتری گوشی سامسونگ Galaxy A32 هست. همون طور که می بینین نیاز به توان ۱۵ وات داره. حالا به عکس زیر دقت کنید که مشخصات درج شده روی جعبه ی یک پاوربانکه:
همون طور که می بینین این پاوربانک ۲ تا خروجی (Output) داره. یه USB و یه Type – C که اگه ولتاژ و جریان هاش رو در هم ضرب کنید می بینید که توان ۱۵ و ۱۸ وات رو در این درگاهها می تونید دریافت کنید. یعنی می تونین گوشی سامسونگ Galaxy A32 یا هر گوشی دیگهای که به توان ۱۵ یا ۱۸ وات نیاز داره رو به هر کدوم از این ۲ درگاه بزنید تا شارژ بشه.
۳٫پشتیبانی از تکنولوژیهای شارژ سریع
در دنیایی که تغییرات خیلی سریع اتفاق میفته و سریعتر یعنی بهتر، چند سالی هست که شرکتهای تولید گوشی، تولیداتشون رو مجهز به باتری هایی کردن که از فناوری های شارژ سریع بهره می برن. همزمان با این جریان، شرکتهای تولیدکننده ی پاوربانک هم به سمت تولید پاوربانک هایی رفتن که قابلیت شارژ سریع رو پشتیبانی بکنه. بنابراین اگر گوشی ای دارید که فست شارژ رو پشتیبانی می کنه، حتماً پاوربانکی بخرید که اون هم این قابلیت رو پشتیبانی بکنه. حالا ۲ تا سوال مطرحه. از کجا بدونید گوشیتون فست شارژ هست یا نه؟! از کجا بدونید پاوربانکی که قصد خریدش رو دارید، شارژ سریع رو پشتیبانی میکنه یا نه؟! برای دونستن جواب سوال اول راههای زیادی وجود داره که راحتترینش اینه که مدل گوشیتون رو در سایت gsmarena.com سرچ کنید و در بخش اطلاعات باتری، نوشته که فست شارژ هست یا نه. برای دونستن جواب سوال دوم هم باید بدونید که پاوربانک ها عمدتاً از ۲ فناوری شارژ سریع QC و PD پشتیبانی می کنن. پس اگه در مشخصاتشون به این دو کلمه برخوردید، یعنی اون پاوربانک فست شارژ هست. در مقاله ای جدا حتماً تکنولوژی های شارژ سریع رو بهتون کامل توضیح می دیم.
۴٫امکان شارژ وایرلس (بی سیم)
معمولاً گوشی های پرچمدار یا میانرده های قیمت بالا، از شارژ بی سیم پشتیبانی می کنن. بنابراین نیاز هست پاوربانک هایی وجود داشته باشه که اونها هم بتونن موبایل ها رو به صورت بیسیم شارژ کنن. بنابراین اگر گوشیتون به صورت بیسیم شارژ می شه، می تونین پاوربانکی رو بخرین که قابلیت شارژ وایرلس داشته باشه. اگر چه همه ی پاوربانک های وایرلس، امکان شارژ با سیم رو هم دارن، اما اگه قصد خرید یه پاوربانک وایرلس دارید به ۲ نکته توجه داشته باشین. اول این که معمولاً توان شارژ وایرلس کمتر از شارژ باسیم هست. یعنی مدت زمانی که گوشیتون با شارژ وایرلس شارژ می شه بیشتر از مدت زمانی هست که اون رو با سیم به پاوربانک وصل کردین. و نکته ی دوم این که گوشیتون باید دقیقاً منطبق بر درگاه وایرلس پاوربانکتون باشه، در غیر این صورت شارژ نمی شه. به هر حال تکنولوژی شارژ وایرلس، تقریباً تکنولوژی نو ظهوریه و جا داره برای بهتر شدن.
۵٫نحوه اطلاع از شارژ باقیمانده
همه ی پاوربانک ها کاربر رو از میزان شارژ باقیمانده خودشون به نحوی مطلع می کنن. عمدتاً با ۴ چراغ LED میزان شارژ رو نشون میدن که هر چراغ نمایندهی ۲۵ درصده. اما پاوربانک هایی که دارای نمایشگر هستند، میزان شارژ رو به درصد روی نمایشگرشون بهتون نشون میدن. بنابراین اگر آدم دقیقی هستین، پاوربانکهای دسته ی دوم رو بخرین.
۶٫قابلیتهای ایمنی
اگر نگران این هستین که پاوربانک به باتری گوشیتون آسیب بزنه (اگر چه احتمالش کمه) باید پاوربانک هایی رو انتخاب کنین که قابلیت های ایمنی داشته باشن. مثل:
- حفاظت در برابر ولتاژ بیش از حد
- حفاظت در برابر جریان بیش از حد
- حفاظت در برابر گرما
- حفاظت در برابر اتصال کوتاه
- و …
شرکت های تولیدکننده ی پاوربانک معمولاً روی این قابلیت ها مانور تبلیغاتی هم می دن و تلاش می کنن از این طریق سهم بازار خودشون رو افزایش بدن.
۷٫نکاتی برای استفاده از پاوربانک
- پاوربانک رو در هوای خیلی سرد یا خیلی گرم استفاده نکنید و اون رو در مقابل نور خورشید قرار ندین. به طور کلی نباید بذارین پاوربانک داغ بشه، چون علاوه بر این که بازدهیش کم می شه، طول عمر پاوربانک هم کم می شه. حتی وقتی موبایل به پاوربانک وصله، اونها رو در داخل یه محیط بسته مثل کیف نذارین.
- پاوربانک رو به طور کامل شارژ نکنین و نذارین شارژش به طور کامل تخلیه بشه. بازهی ۱۰ تا ۹۰ درصد کاملاً ایمن هست.
- وقتی پاوربانک داره شارژ می شه، موبایلتون رو نزنید بهش که شارژ کنه.
- از کابل های متناسب با جریان خروجی پاوربانک استفاده کنید تا بتونید بیشترین بازدهی رو داشته باشین. تصور کنین پاوربانک شما قابلیت ارائه جریان آمپر رو داره، اما کابلی که بهش وصل کردین، فقط تا ۲٫۵ آمپر رو پشتیبانی می کنه. پس به این موضوع هم توجه کنین.
منبع : سایت فروشگاه اینترنتی کالاکت | www.kalaket.com
توضیحات عالی و بی نقصی بود
سپاس از شما
ممنون از شما واقعا محتوای عالی و کاربردی ای بود.
سپاس از شما دوست عزیز
مرسی از این مقاله عالی
کاربردی واقعا این فروشگاه کالاکت پاوربانک های ارزون و خوبی داره دمتووون گرم
توضیحات خوب و کاربردی
عالی بود🙏🏽🙏🏽🙏🏽
سپاس از شما دوست عزیز
آقا دمتون گرم واقعا توضیحات مفید بود