۷ کانال یوتیوب که برای آموزش برنامه نویسی و مهندسی رباتیک راه اندازی شده اند

۷ کانال یوتیوب که برای آموزش برنامه نویسی و مهندسی رباتیک راه اندازی شده اند
  • 1395/9/29
  • محمدرضا مرتضایی
  • 0

کانالهای یوتیوب در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین منابع خودآموزی از طریق اینترنت هستند. همین چند سال پیش، این وبسایت را فقط یک رسانه اینترنتی سرگرم کننده می دانستند.

گویا آی تی – امروزه این الگو تغییر یافته و یوتیوب نقش غیر قابل انکاری در آموزش آنلاین ایفا می کند.
به عنوان مثال، الیس وار ۱۹ ساله یکی از شرکت کنندگان جنگ رباتهاست که همه مهارتهای مهندسی خود را از طریق یوتیوب آموخته است. او به جای شرکت در کلاسهای کالج ها یا دانشگاهها، صرفا ویدئوهای مربوط به مهندسی و برنامه نویسی ربات را دیده و موفق به ساخت ربات پالسار شده است.

برنامه نویسی ربات
امروزه، سختی های یادگیری برنامه نویسی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. اما، در این پست برخی از موثرترین کانال های یوتیوب را معرفی کرده ایم که می توانند به شما کمک کنند برنامه نویسی ربات را با استفاده از زبان پایتون آغاز کنید.
نکته: فهرستی که ما ارائه کرده ایم، برای افرادی مفید است که در حال حاضر دانش برنامه نویسی، خصوصا با زبان پایتون، را دارند. در غیر این صورت، به شما توصیه می کنم ابتدا برخی از کانالهایی که به آموزش برنامه نویسی و خصوصا برنامه نویسی با زبان پایتون اختصاص دارند را رصد کنید.

رباتیک با تمشک پی (Robotics with Raspberry Pi)
تمشک پی، اساسا یک کامپیوتر کوچک است (کوچکتر از گوشی تلفن شما) که می تواند به اجزای مختلفی متصل شده و به گونه ای برنامه ریزی شود که کارهای خارق العاده ای انجام دهد. شما از طریق این کانال می توانید با کمک دستورالعملهای جامعی که ارائه شده، ساخت و برنامه نویسی ربات خودتان با استفاده از تمشک پی را یاد بگیرید.

مجموعه های رباتیک تمشک پی
این کانال یوتیوب کنکاش عمیق تری در برنامه نویسی با زبان پایتون، خصوصا برای رباتیک، داشته است. این کانال برای افرادی که هیچ دانش اولیه ای در مورد برنامه نویسی ندارند، بسیار مناسب است. پست های آن در مورد نظریه های اساسی و منطقی که پشت برنامه نویسی وجود دارد و اینکه چگونه می توانید از آن برای ساخت یک ربات استفاده کنید، ارائه شده است.
این کانال، شیوه ارتباط دادن برنامه نوسی با اجزای الکترونیکی واقعی را نیز به شما آموزش می دهد. در پایان مجموعه های آموزشی این کانال، می توانید یک سیستم خودکار آبیاری چمن، درب هایی که با رمز عبور باز می شوند، و البته یک ربات بسیار ساده بسازید.

مهندسی رباتیک
زمانی که احساس کنید به اندازه کافی در برنامه نویسی رباتیک توانمند شده اید، و بخواهید جنبه فیزیکی رباتیک یعنی سر وکله زدن با قطعات الکترونیکی و مهندسی یک ربات را یاد بگیرید، به کانالهای زیر مراجعه کنید:
وبلاگ ویدئوهای مهندسی الکترونیک (Electronics Engineering Video Blog)
EEVblog، برای مبتدی ها، حرفه ای ها و علاقه مندان به مهندسی رباتیک ساخته شده است. دیو جونز، مالک و میزبان این وبلاگ از مردم می خواهد که زیبایی سر هم بندی قطعات الکترونیکی و … چیزهایی که در نهایت به دست می آید را ببینند و بشناسند.
حتی اگر می خواهید اطلاعات معمولی در مورد مهندسی الکترونیک به دست آورید، این کانال بهترین کانالی است که می توانید عضو آن شوید. EEVblog انواع مختلفی از قطعات الکترونیکی و کاربردهای آنها را به شما معرفی می کند، به آزمایش یا رد آنها می پردازد، محصولات الکترونیکی را هک می کند و… .
اما اگر به تازگی وارد دنیای مهندسی و الکترونیک شده اید، لیست پخش “جمعه بنیادی” همان چیزی است که به دنبالش می گشتید. در این لیست پخش می توانید چیزهایی در مورد الکترونیک و مهندسی، در مورد خازن ها، طراحی مدار و ولتاژ یاد بگیرید.

مقدمه ای بر رباتیک و الکترونیک (Introduction to Robotics and Electronics)
در این کانال نیز لیست پخش دیگری منتشر شده که هدف آن آشنایی مردم با رباتیک و الکترونیک است. من بسیاری از چیزهایی که در مورد زبان پایتون می دانم را از این کانال یوتیوب آموخته ام. مربی دوره های این کانال، یعنی باکی رابرتز، یک مقدمه مفصل در مورد اینکه رباتیک و الکترونیک چگونه دست در دست هم کار می کنند و اینکه چگونه می توانید یادگیری این علوم را آغاز کنید، ارائه می هد.
موضوعات اصلی این دوره عبارتند از آزمایش ولتاژ، ساخت مدار، مقاومت ها، باتی ها و سایر اصطلاحات فنی که برای ساخت ربات لازم است آنها را بشناسید.

بوتیارد (Botyard)
اگر در حال حاضر با اصول الکترونیک آشنا هستید و می خواهید به سرعت وارد وادی ساخت ربات ها شوید، مجموعه ویدئوهای ۵ قسمتی بوتیارد برای شما بسیار مناسب است. بر خلاف کانالهای قبلی، این مجموعه ها آموزش پیشرفته ای در مورد شیوه ساخت یک ربات ساده شبیه R2-D2 ارائه کرده اند.
یکی از ویژگی های جالب این مجموعه های ویدئویی، آن است که به شما نشان می دهند چگونه می توان با استفاده از یک چراغ قوه بازیافتی، چند چراغ LED، آردیونو نانو، آردیونو اونو، سروو و چند وسیله دیگر که به راحتی پیدا می شوند، یک ربات ساخت.

اسپارک فان الکترونیک (SParkFun Electronics)
این کانال، یکی دیگر از کانال های سرگرم کننده ای است که برای آموزش مهندسی ربات ها و برنامه نویسی آنها راه اندازی شده است. اگر هنوز با تمشک پی آشنا نشده اید، وقت آن رسیده که با لیست پخش “شروع کار با تمشک پی” گریزی به این مباحث داشته باشید. در این لیست پخش، شیوه استفاده از تمشک پی برای ساخت یک ایستگاه آب و هوایی توئیتی را یاد می گیرید.
توقف بعدی شما در ایستگاه یادگیری شیوه کار با قطعات الکترونیکی تعبیه شده در رباتها خواهد بود ( این بخش کار جدی است ، زیرا با برد ها و مدارها سر و کاردارید). شما شیوه لحیم کاری ترانزیستور ها و سایر قطعات را نیز خواهید آموخت.
و در نهایت، “معرفی رباتیک” را به شما معرفی می کنیم. این لیست پخش بیشتر شبیه یک مجموعه از مستندهاست که در مورد رباتیک ساخته شده و درک کاملی از آنچه می خواهید بسازید را به شما خواهد داد.

آشنایی با رباتیک توسط دانشگاه استنفورد ( Introduction to Robotics by Stanford)
در این کانال شیوه هایی برای آموزش رباتیک به کار رفته اند که بیشتر سنتی و نظری هستند. آموزش ها مستقیما از دانشگاه استنفورد می آیند. این کانال، مجموعه ای از سخنرانی ها در مورد رباتیک را ارائه کرده که توسط اساتید دانشگاه استنفورد ایراد شده است. اگر به دنبال ساخت رباتهای پیشرفته تر هستید این کانال مخصوص شماست.
این مجموعه از ویدئوها در مورد مفاهیم پیشرفته ای مثل تولید مسیر، برنامه ریزی حرکات، دینامیک، شناخت حرکات رو به جلو و معکوس ، توصیفات فضایی، کنترل موقعیت و نیرو و بسیاری از مفاهیم دیگر بحث می کنند. بر خلاف هر کانال یوتیوب دیگری، مفاهیم نظری که در این مجموعه ها توضیح داده شده، در ساخت رباتهای پیشرفته بسیار مهم هستند.

خلاصه
اگر قصد دارید یک ربات بسازید و نمی دانید از کجا باید شروع کنید، شاید این مقاله برای شما جالب توجه باشد. حالا حداقل می دانید که کجا باید به دنبال اطلاعات مفید و لازم در مورد علوم برنامه نویسی، مهندسی و الکترونیک دخیل در رباتیک بگردید.
امیدوارم این مقاله در جهت درستی شما را راهنمایی کرده باشد و انگیزه ای باشد برای آنکه برای جاه طلبی های خود در دنیای رباتیک سخت تلاش کنید.
منتظر چه هستید؟ شروع کنید!

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *