ظهور تجارتی عجیب در دنیای بازی های آنلاین

ظهور تجارتی عجیب در دنیای بازی های آنلاین
  • 1391/4/31
  • آزاد
  • 0

بازی انلاین

در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار محصولات نمایشی جهان در اختیار بازی‌های رایانه‌ای است و بخش بزرگی از درآمد بازار بازی های رایانه ای در اختیار بازی‌های چندنفره آنلاین با کاربران انبوه (Massively Multiplayer Online) است که به اختصار به بازی‌های MMO شهرت دارند.

در بازی‌های MMO چند میلیون کاربر در دنیاهای مجازی به رقابت و همکاری با یکدیگر می‌پردازند. حضور تعداد زیاد مخاطبان در اینگونه بازی های آنلاین، باعث پیدایش  تجارت‌های قانونی و غیرقانونی شده اند.

برخی از سازندگان بازی‌های MMO کاربران خود را از تبادل هرگونه پول واقعی برای خریدن اشیا یا خدمات داخل بازی منع کرده‌اند، اما در بیشتر این بازی‌ها بازارهای سیاه فراوانی برای خرید و فروش برپاست. در مقابل گروه دیگری از سازندگان  بازی‌های MMO کاربران خود را تشویق به تجارت و کسب درآمد می‌کنند تا خود نیز در کنار آن سودی ببرند.

در ادامه، نگاهی می‌اندازیم به بازارهای پررونق این دنیاهای مجازی.

گران‌ترین اشیا در بازی‌های MMO
هر ساله کاربران میلیون‌ها دلار خرج بازی‌های MMO‌ می‌کنند و به همین خاطر بازار این بازی‌های اکنون بسیار داغ است. در بین این نوع بازی‌ها، بدون شک World of Warcraft (معروف به WoW) با حدود ۱۲ میلیون کاربر حرف اول را می‌زند. اما به جز این‌گونه بازی‌ها، بازی‌هایی هم هستند که کاربران خود را به جای بازی کردن، تشویق به تعامل‌ اجتماعی می‌کنند. در بازی‌هایی مانند Second Life بازیکنان می‌توانند در داخل بازی با هم گپ بزنند، نقش بازی کنند، از مناطق گوناگون دیدن کنند، بازی‌ها و ساختمان‌هایی در بازی بسازند و حتی بابت خدمات تفریحی و سرگرم‌کننده‌ای که به دیگران ارایه می‌دهند پول درخواست کنند. معمولا خرید و فروش واقعی در بازی‌هایی مانند WoW ممنوع است و در بازی‌های مبتنی بر تعامل مانند Entropia ترویج می‌شود. بد نیست بدانید مؤسسه European Network and Information Security Agency تحقیق مفصلی را در سال ۲۰۰۸ روی دنیاهای مجازی انجام داد و نتایج آن را در انتهای همان سال اعلام کرد. بر اساس تخمین این مؤسسه، قیمت اشیای مجازی که هر سال در این دنیاها خرید و فروش می‌شوند، رقمی نزدیک به ۲ میلیارد دلار است. اما این رقم بدون شک بسیار بیشتر از این حرف‌هاست زیرا بخش عمده‌ای از تبادل مالی در بازی‌های MMO، به دلیل ممنوع بودن تجارت واقعی در آن‌ها، در بازارهای سیاه انجام می‌شود.

وارکرافت
کلوپ تفریحی Neverdie
کلوپ Neverdie در بازی Entropia تا مدت‌ها عنوان «گران‌ترین شیء مجازی» در کتاب رکوردهای گینس را به نام خود ثبت کرده بود. این کلوپ یک مجموعه تفریحی فضایی شامل کلوپ شبانه، استادیوم ورزشی، پاساژی عظیم با ده‌ها فروشگاه، لنگرگاه فضایی و بیش از هزار آپارتمان است. شخصی به نام جان جیکوبز در سال ۲۰۰۵ با گرو گذاشتن خانه خود توانست این کلوپ را به مبلغ صد هزار دلار بخرد. شاید فکر کنید او واقعا دیوانه است! اما درست روز بعد او پیشنهادی برای فروش این کلوپ به مبلغ ۲۰۰ هزار دلار دریافت کرد! جیکوبز در سال ۲۰۱۰ ساختمان‌های این کلوپ را در مجموع به قیمت ۶۳۵ هزار دلار به فروخت و پیش‌بینی می‌شود که قیمت آن اکنون در حدود یک میلیون دلار باشد. به گفته‌ سازندگان بازی Entropia، حجم معاملات روزانه در این بازی بیش از ۱.۲۵ میلیون دلار است.

کلوپ تفریحی Neverdie
سیاره Calypso
در جهان مجاز Entropia ، سیاره ای به نام Calypso وجود دارد، که در این سیاره دو قاره به نام‌های Eudoria و Amethera وجود دارد. در سال ۲۰۱۱ شرکتی به نام SEE Virtual Worlds کل این سیاره را به قیمت ۶ میلیون دلار خرید و به این ترتیب رکورد گران‌ترین شیء مجازی شکسته شد. مساحت این سیاره ۲۹۰۰ کیلومتر مربع است، بنابراین می‌توانید حساب کنید که هر متر زمین در این سیاره چقدر می‌ارزد!

ایستگاه فضایی کریستال پالاس
ایستگاه فضایی کریستال پالاس که متعلق به بازی Entropia است، مهم‌ترین ایستگاه فضایی در جهان Entropia است که در سال ۲۰۰۹ توسط سازندگان به حراج گذاشته شد و شخصی کانادایی آن را به قیمت ۳۳۰ هزار دلار خرید. مبارک‌شان باشد!

زندگی دوم
بازی زندگی دوم یا Second Life، از دنیایی وسیع تشکیل شده است که در آن بازیکنان معمولا به جای بازی در تعامل با یکدیگر هستند. این بازی به نوعی زندگی دومی برای بازیکن است که در آن می‌تواند کار، خرید و فروش و به طور کلی زندگی کند. واحد پول رایج در این بازی Linden Dollar است که می‌توان آن را به پول واقعی تبدیل کرد. بازیکنان این بازی هر روز هزاران کاراکتر، خودرو، اسباب و اثاثیه و حتی و خانه و زمین خرید و فروش می‌کنند. طبق گفته سازندگان بازی، گران‌ترین خرید در تاریخ Second Life، بخشی از آمستردام به قیمت ۵۰ هزار دلار بوده است.

زندگی دوم

بازارهای سیاه
گردآوری آمار و ارقام در بازی‌هایی مانند World of Warcraft که به کاربران خود اجازه‌ خرید و فروش با پول واقعی را نمی‌دهند بسیار دشوار است زیرا بیشتر معامله‌ها در بازارهای سیاه انجام می‌شود. یکی از معاملات معروف در این بازی، در سال ۲۰۰۷ اتفاق افتاد. یک کاراکتر Rogue با شمشیرهای استثنایی و زره‌ای بسیار قدرتمند به قیمت ۹۰۰۰ دلار در بازار سیاه فروخته شد. متاسفانه شخصی که این کاراکتر را خرید هرگز نتوانست به اندازه پولش از آن استفاده کند، چون خیلی زود حساب کاربری‌اش از جانب شرکت بلیزارد (سازنده بازی) به دلیل خرید و فروش غیرقانونی بسته شد. خیلی بعید است که این شخص توانسته باشد پول خود را پس بگیرد.

خرید و فروش در بازار سیاه گاهی خطراتی هم به همراه دارد. در سال ۲۰۰۵ بازیکنی چینی شمشیر ارزشمند خود در بازی Legend of Mir ۳ را به دوستش قرض داد. اما دوست ناباب به سرعت شمشیر را در بازار سیاه به قیمت ۱۰۰۰ دلار فروخت. صاحب اصلی که بسیار عصبانی بود، به پلیس شکایت کرد اما چون شمشیر شیءای واقعی نبود، جوابی از پلیس نگرفت. بنابراین تصمیم گرفت خودش دست به کار شود و پس از درگیری با دوستش، او را با ضربات چاقو از پا درآورد! این جوان پس از دستگیر شدن به حبس ابد محکوم شد.گرچه چنین مواردی در بازی‌های آنلاین بسیار نادر است، اما فعالیت در بازار سیاه ممکن است چنین دشواری‌هایی را نیز به وجود آورد.

بازی‌های چندنفره آنلاین با کاربران انبوه
آینده
امروزه سازندگان بازی های رایانه ای هم به این واقعیت رسیده اند که تجارت در بازی‌های MMO اجتناب‌ناپذیر است، به همین دلیل پیش‌بینی می شود در آینده نزدیک بیشتر بازی‌های آنلاین امکاناتی برای خرید و فروش با پول واقعی در اختیار کاربران خود بگذارند. آغاز کننده‌ این راه، شرکت بلیزارد با بازی دیابلو ۳ است. در این بازی یک حراجی آنلاین وجود دارد که بازیکنان می‌توانند اشیای داخل بازی را در آن بفروشند و از خریدار پول واقعی دریافت کنند.با این اوصاف، به نظر می رسد تا چند سال آینده شاهد کسب و کار جدیدی در دنیاهای مجازی باشیم.

منبع: http://en.wikipedia.org/wiki/Massively_multiplayer_online_game

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *