5 کلاهبرداری مهم و جدید در فیس‌بوک که باید مراقب آنها باشید

  • 1390/1/21
  • مهرداد ارجمندی
  • 9

اتفاقات عجیب و غریب زیادی در اطراف فیسوک و اینجا در MUO رخ می دهد . و ما بر آن شدیم تا  راهنمایی غیر رسمی خودمان را در باره حریم خصوصی در فیسبوک به شما ارائه دهیم. اخیرا مقاله های زیادی در مورد فیسبوک منتشر شده است ولی شاید این مقاله با همه ی آنها یک فرق بزرگ کند و آن خطری است که در این مقاله به آن اشاره می شود .

حتی اگر شما از این سرویس کاملا راضی باشید و با آن اوقات خوشی را سپری می کنید و هر زمان که می خواهید دوستان خود را پوک Poke  می کنید و با با به  اشتراک گذاشتن عکسهای خود دوستان خود را مرتبط با خود نگه می دارید باید بدانید که در این دنیای زیبای شما ،  کلاهبرداری های مهمی هم رخ می دهد که شاید بد نباشد که در مورد آنها هم اطلاعاتی بدست آورید .کلاهبرداری هایی که بعضی از بعضی دیگر آشکارترو هویداتر است .

 

یک مرور ساده بر روی نقاط تمرکز و یا اعتماد کردن به توصیه های یک دوست می تواند حساب شما را تخلیه اطلاعاتی کند و این شامل هر وب سایتی که  اطلاعات ورود فیسبوک شما را به اشتراک می گذارد هم می شود . من اصلا منظورم این نیست که تمام افراد سعی در اختلال و آزار و اذیت وسواستفاده از شما را دارند ولی خوب حتما شما هم دوست دارید که بدانید در این دنیای مجازی به کجا قدم می گذارید .

 

کمک ! ” من در نیجریه گیر افتادم ”

این نوع کلاهبرداری ها یک مثال کامل از چگونگی سواستفاده از اطلاعات و جزییات حساب شما و دزدیدن آنهاست . تصور کنید که یکی از دوستان خوب شما به جای دوری رفته است ، مثلا به صورت پیاده به یکی از مکانهای زیبا ولی حقیقتا خطرناک رفته است .

ناگهان یک پیام دریافت می کنید . اوه نه ! دوست شما کیف پولش را در Lagos گم کرده است و هم اکنون به یک انتقال واحد پول  نیازمند است یا اینکه کاملا گیر افتاده است و شما باید به او کمک کنید .کمی فکر کنید آیا اصلا حالش خوب است ؟  آیا او به سادگی فراموش کرده است که از اینترنت خارج شود ؟ بهترین کار در این زمان ها این است که با یک پیام گرم از طریق تلفن با دوستتان ارتباط برقرار کنید و ببینید قضیه از چه قرار است تا اینکه بدون فوت وقت بخواهید پول برایش ارسال کنید آن هم به حسابی که درست آن  را نمی شناسید .

آیا واقعا او در مکان اول به جایی رفته است ؟  این نوع کلاهبرداری ها بیشتر کسانی را طعمه قرار می دهد که از نقاط دسترسی عمومی استفاده می کنند ولی حتما لازم نیست که به سفر بروید تا اطلاعاتتان به سرقت برود . اگر از هریک از دوستانتان درخواستی مالی داشتید ( به هر دلیلی ) باید به سرعت مشکوک شوید .

 

اگر می توانید به سرعت با دوستتان یک تماس تلفنی برقرار کنید و همیشه مطمئن شوید که درخواست ها درست هستند یا نه !

 

به این گروه ملحق شوید “اتفاقات جالبی رخ خواهد داد ! “

هرگروهی که مدعی شد که ویژگیهای جالبی با عضو شدن در آن بر روی حساب شما می آید در آن شک کنید و بدانید که امکان کلک و کلاه برداری در آن وجود دارد . حرفهای مردم درباره ی خیلی از آنها که می گویند آنها کلاهبردارند درست است و هیچ تضمینی در مورد آنها وجود ندارد . البته این گونه کلک ها بیشتر برای ارسال ایمیل ها و پیام های تبلیغاتی برای شما استفاده می شود.

قانونی که در این زمینه وجود دارد این است ” اگر خیلی خوب به نظر می رسید پس بندانید که حتما کاسه ای زیر نیم کاسه است” . مطمئنا شما هیچ وقت با مطالعه کردن یا پر کردن یک فرم ساده  یک iPod مجانی گیرتان نمی آید و پر کردن این فرم تنها برای این است که این اطلاعات شما برای شخص دیگری مورد استفاده  قرار بگیرد و سیل تماس ها و ایمیل های ناخواسته شروع می شود .

این گروه ها می تواند تخیلات یک دختر 15 ساله یا یک متفکر حرفه ای باشد در هر صورت در آنها عضو نشوید .

ارتباط فیسبوکی

ویژگی مفید ورد به سایتها از طریق فیسبوک به نام Connect هم یکی دیگر از راههایی است که از آن برای کلک ها و کلاهبرداری های خود مورد استفاده قرار می دهند . به شخصه با اینکه شاید خیلی به نظر وسواسی برسد من همیشه برای همین دلیل  در حسابهای جداگانه ثبت نام می کنم.

 

پنجره ی جعلی “Connect with Facebook” به احتمال زیاد به منظور گرفتن تعداد زیادی عضو طراحی شده است و هنگامی که شما وارد شدید و ایمیل و پسورد خود را وارد کردید دیگر هیچ کاری نمی توانید انجام دهید .

اگر فکر می کنید که همچین بلایی به سرتان آمده بلافاصله رمز عبور خود را عوض کنید .

 

Reel Phishing بزرگ

Phishing نامی است که به جمع آوری اطلاعات ورودی کاربر با فریب دادن او اطلاق می شود به عنوان مثال از سرویس های مورد استفاده ی کاربر تقلید می کنند و نمونه ی آن را پیش روی شما می گذارند و شما فکر می کنید در سرویس خودتان هستید و اطلاعات را وارد می کنید و …!  فیسبوک وب سایتی است که شما وقت زیادی را در آن هدر می دهید و با وجود مرورگرهای پیشرفته ای که هم اکنون موجود می باشد باز هم حملات phishing غیر قابل مهار می باشند و کاربران  زیادی هر روز قربانی آن می شوند .

بسیاری که از این تکنیک استفاده می کنند از روش تبدیل کردن و کوچکتر کردن URL  استفاده می کنند تا پوششی باشد برای سایت جعلی آنها ! شما می توانید از تمام خطرات phishing جلوگیری کنید و راه حلش هم خیلی ساده است کافی است وقتی سایتی را در مرورگر خود باز می کنید به دقت به URL آن توجه کنید و از آن مطمئن باشید . همچنین دقت کنید که از فیلم ههایی که به طور ناگهانی لود شده و شما اصلا آنها را نمی خواهید جلوگیری کنید .

فراموش نکنید اگر چیزهایی شبیه به facebook.something.com یا randomurl.net/facebook را دیدید مطمئن شوید که این سایتها ، سایتهای کلاهبرداری اند .

 

سایتهای خرابکار و بدافزار

من این مورد را در فیسبوک به شخصه تجربه کردم و آمار سایتهای اینگونه که لیستی برای خود جمع کرده اند در حال زیاد شدن است .

این شانسی برای توده ها است تا جمع شوند و تصمیم بگیرند که ” Justin Bieber یک افسانه است ” ! و از پسندیده شدن از سوی 25,000 نفر خوشحال باشند و آنها را شمارش کنند . بسیاری از این سایتهای این گونه را پیدا کرده ام که اغلب می توانند یک بدافزار را در کروم پخش کنند که اصلا هم تعجب آور نیست !

 

بعضی از این سایتها ( ولی نه همه ی آنها ) به سادگی به خاطر محبوبیت فیسبوک کارهای تجاری خود را گسترش می دهند و بر روی مخاطبانی تمرکز می کنند که معمولا علاقه مند به تلویزیون صبح روز شنبه هستند تا حریم خصوصی آن لاین و حفاظت از داده ها ( مخاطبان معمولی و نه حرفه ای)

اگر شما به چنین مشکلی برخورد کردید پس مطمئن شوید  یک ویروس اسکن مناسب و خوب را در اختیار دارید و به طور مرتب از اطلاعات شخصی  خودتان حفاظت کنید

نتیجه گیری :

فیس‌بوک یکی دیگر از چیزهایی است که می تواند برای پاره ای از منافع شخصی مورد استفاده قرار گیرد با این حال چشمان خود را باز نگه دارید تا هنگامی که اطلاعاتی را با سرویس های دیگر به اشتراک می گذارید امنیت بالایی داشته باشید ، و هیچ وقت به خصوص زمانی که پای پول در میان است عجول نباشید و کمی فکر کنید بعد تصمیم بگیرید .

اگر متوجه شدید که حساب کاربری یکی از دوستانتان دچار مشکل شده و احتمال می دهید درز اطلاعاتی پیدا کرده ، بهتر است تلفن را بردارید و به سادگی آنها را در جریان بگذارید .

 

منبع : MAKEUSEOF.COM

دیدگاه خود را وارد کنید
تعداد دیدگاه ها : 9 دیدگاه
  1. سلام مطلب خوبی بود
    اما یک سوال نظر شم درباره برنامه هایی مثل آینه و دیگر برنامه هایی که با عضویت در آنها و نظر دادن در مورد دوستانی که در لیست خود دارید که بعدا مثل آخر هفته یک جایزه چند هرار دولار و یا چند میلیونی چی هست؟؟

    1. من خودم به شخصه این چیزا رو اصلا پیشنهاد نمی کنم . آینه یکمی معتبر تره ولی بازم به همونم نمی شه اعتماد کرد در کل سعی کنید از اپلیکیشن هایی که سعی در بدست آوردن و دسترسی به اطلاعات شخصی شما دارن خود داری کنید
      ( حداقل تا حد لزوم )

  2. خیلی ممنون از مطلب مفیدتان، می خواستم پیشنهاد کنم کیفیت ترجمه را افزایش دهید. مثلا جمله “آیا واقعا او در مکان اول به جایی رفته است ؟” را می توان به صورت ” در درجه اول آیا او به سفر رفته است” ترجمه کرد

    1. مرسی از راهنمایی شما چشم حتما سعی می کنم بهتر و با کیفیت بیشتری واسه شما خوانندگان خوب کار کنم
      مرسی

  3. salam mibakhshin man ny hastam keybordam farsi nadare…motaasefane man ettelaate bankam ro dar ekhtiare barnameye speed date gharar dadam kolan hame chizo vase sabte namesh hala mitarsam nakone pool bardaran az hesabam

    1. به نظرم سریع اگه می تونید اطلاعات حسابتون رو تغییر بدید …می دونید که این روزا تو دنیای مجازی خیلی کارا می شه کرد ..کمی محتاط تر باشید و همیشه به یاد داشته باشید هیچ شخص حقوقی و یا حقیقی بی دلیل به کسی پول به عنوان هدیه نمی دهد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *