نگاهی به نسخه 17 مرورگر کروم ( نسخه پایدار )
در طی چند روز گذشته ، شرکت گوگل آخرین نسخه از مرورگر خود را عرضه کرد . این نسخه که هفدهمین نسخه از مرورگر کروم میباشد با بهبودها و قابلیت های جدیدی ارائه شده است که در این مطلب قصد داریم تا به بررسی کامل آنها بپردازیم .
از بارزترین ویژگی های مرورگر کروم که در این نسخه نیز ارتقا یافته اند ، سرعت و امنیت میباشد . اما ویژگی های بهبود یافته دیگر نیز وجود دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت . پس با گویا آی.تی همراه باشید …….
امنیت : در هر نسخه از مرورگر کروم سعی میشود تا اشکالات امنیتی نسخه های قبلی برطرف شده و همچنین قابلیت های ضد حملات بدافزاری نیز تقویت شوند . در این نسخه بیش از 20 اشکال امنیتی و حفره های موجود برطرف شده اند . کروم همچنین قبل از دانلود فایل های اجرایی از نوع EXE و MSI ، آنها را با لیست سفید خود مقایسه خواهد کرد تا خطری کاربران این مرورگر را تهدید نکند . اگر نام این فایل در لیست سفید وجود نداشته باشد ، کروم به صورت خودکار وبسایتی که شما قصد دانلود از آن را دارید با بررسی میکند تا مطمئن شود که وبسایت مورد نظر آلوده نیست . اگر وبسایت مورد نظر از یک منبع شناخته شده نباشد ، کروم اطلاعات مربوط به این وبسایت مانند آدرس ، آی.پی ، هش فایل و اندازه باینری فایل را برای گوگل ارسال میکند . سپس این اطلاعات توسط سیستم تجزیه و تحلیل گوگل و اعتبار سنجی گوگل بررسی خواهند شد و سپس نتایج برای مرورگر ارسال میشوند . در صورتی که خطری شما را تهدید کند به شما هشدار داده خواهد شد .
همچنین گوگل از کاربران میخواهد تا آگاهی داشته باشند که اطلاعاتی که توسط سیستم مرور امن ( Safe Browsing ) برای گوگل ارسال میشود تنها و تنها برای شناسایی صفحات فیشینگ و حملات بدافزاری است و این اطلاعات فقط توسط گوگل مورد استفاده قرار خواهند گرفت . بعد از دو هفته نیز تمامی اطلاعات از قبیل آی.پی آدرس و موارد دیگر حذف خواهند شد و فقط آدرسی که مربوط به صفحه حاوی بدافزار یا حملات فیشینگ است نگهداری میشود .
اگر به گوگل اعتماد ندارید میتوانید سیستم Safe Browsing را غیر فعال کنید ( در این مطلب از گویا آی.تی در مورد مسائل مربوط به حریم خصوصی توضیح داده شده است که یکی از این موارد نیز مربوط به غیر فعال سازی این سیستم میباشد ) . البته این کار کمی خطرناک است . مخصوصا برای کاربران سیستم عامل ویندوز که به صورت بالقوه در خطر تعداد بسیار زیادی از بدافزارها میباشند .
قابلیت پیش بارگذاری در Omnibox : یکی دیگر از قابلیت های مفیدی که گوگل از آن یاد میکند ، قابلیت پیش بارگذاری یا Pre-Loading میباشد . این قابلیت باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات به شکل ملموس تری خواهد شد . اما قابلیت Pre-Loading چگونه کار میکند ؟ ساده است . هنگامی که شما شروع به تایپ یک آدرس در آدرس بار یا همان Omnibox کروم میکنید ، تعدادی پیشنهاد را در زیر آدرس بار خواهید دید . آدرسهای پیشنهادی به صورت پس زمینه در کروم بارگذاری خواهند شد . اگر وبسایت مورد نظر شما یکی از موارد پیشنهاد شده باشد و شما آن را انتخاب کنید ، به طور حتم متوجه سرعت بارگذاری بالاتر نسبت به سایر مرورگرها خواهید شد . چون مقداری از بارگذاری وبسایت مورد نظر شما قبلا انجام شده است . مثلا با شروع به تایپ “Fac” ، آدرس وبسایت Facebook در قسمت پیشنهادات نمایش داده میشود و از همین لحظه کار بارگذاری در پس زمینه شروع خواهد شد . هنگامی که شما Facebook.com را از قسمت پیشنهادات انتخاب کنید با سرعت بسیار بالایی فیسبوک نمایش داده میشود . اما همین قابلیت در مواقعی تاثیر خود را نشان میدهد که شما بارها و بارها از یک سایت بازدید کنید . اما اگر شما هم از جمله افرادی هستید که تنوع زیادی در وبگردی خود دارند و هر روز به ده ها و یا صدها سایت جدید سر میزنند ، ممکن است این قابلیت کمی از سرعت آنها بکاهد . چون در این مواقع قابلیت Pre-Loading به درستی عمل نخواهد کرد و سایت هایی که مورد نظر شما نیست را در پس زمینه بارگذاری خواهد کرد . اگر حس میکنید که این قابلیت باعث کاهش سرعت شما شده است ، میتوانید از بخش تنظیمات و در قسمت Under the Hood ، گزینه Predict network actions to improve page load performance را غیر فعال کنید .
استانداردهای وب : در تست Acid 3 که تطابق مرورگر را با استانداردهایی نظیر JavaScript ، CSS و XML سنجیده میشود ، کروم 17 توانست امتیاز کامل یعنی 100 از 100 را بدست بیاورد . برای انجام تست اسید 3 روی مرورگر خود میتوانید به این وبسایت مراجعه کنید .
در تست سازگاری با HTML5 که این روزها بسیار مهم است نیز کروم 17 توانست 15 امتیاز را بدست آورده و همچنین امتیاز 374 از 450 امتیاز ممکن را کسب کند . این در حالیست که مرورگر فایرفاکس 10 در این تست موفق به کسب 332 امتیاز از 450 امتیاز ممکن شد . برای انجام تست HTML5 روی مرورگر خود میتوانید به این وبسایت مراجعه کنید .
بازدهی و کارایی : در این قسمت رقابت بین کروم 17 ، فایرفاکس 10 و اینترنت اکپسلورر 9.08 را شاهد خواهیم بود . نتایج تست بازدهی و کارایی روی یک کامپیوتر Gateway DX4710 با سخت افزارهای زیر انجام شده است .
پردازنده : Intel Core 2 Quad 2.5 GHz
رم : 6 گیگابایت
گرافیک : Intel GMA 3100
شبکه : Netgear Gigabit Ethernet Switch
سرعت اینترنت : 100 مگابیت بر ثانیه
در تست 1.1 Kraken موزیلا که به منظور اندازه گیری بازدهی جاوا اسکریپت انجام میشود ، کروم 17 زمان 3677.6 میلی ثانیه را ثبت کرد که البته در مقایسه با کروم 16 کندتر است . اما با این حال باز هم سریع تر از فایرفاکس 10 با زمان 4342.6 میلی ثانیه میباشد . لازم به ذکر است که در این تست هر چه زمان ثبت شده کمتر باشد ، بهتر است .
در تستJavascript V8 گوگل ، مرورگر کروم امتیاز 8153 را بدست آورد . فایرفاکس نیز امتیاز 5145 را کسب کرد . امتیاز کسب شده توسط اینترنت اکسپلورر نیز 2425 میباشد . در این تست هرچه امتیاز کسب شده بیشتر باشد بهتر است .
در تست قدیمی تر جاوا اسکریپت که با نام Sunspider 0.9.1 شناخته میشود ، کروم پس از فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر در مقام سوم جای گرفت . کروم زمان 307.1 میلی ثانیه ، فایرفاکس 274.8 میلی ثانیه و اینترنت اکسپلورر نیز زمان 282.6 میلی ثانیه را ثبت کردند . در این تست هر چه مدت زمان ثبت شده کمتر باشد بهتر است .
در تست Peacekeeper نیز که بر مبنای بازدهی جاوا اسکریپت ، سازگاری با HTML5 ، پشتیبانی از کدک های ویدئویی و دیگر قابلیت های جدید مرورگرهای وب انجام شده است ، کروم بار دیگر پیشتاز است . در این تست که امتیازات بالاتر بهتر است ، کروم 2425 ، اینترنت اکسپلورر 1626 و فایرفاکس 1619 امتیاز کسب کردند .
با توجه به تست های انجام شده میتوانید متوجه شوید که کروم سریع تر و استانداردتر از سایر مرورگرهاست .
جالب بود…
بعد از مدت ها استفاده از کروم ۱۵، امروز بالاخره ترغیب شدم این ورژن رو دانلود کنم…
سلام مهدی جون .
خواهش میکنم .
کار خوبی کردی . به نظرم هر چی زودتر ورژن های جدیدتر رو استفاده کنی ، به نفعته . مخصوصا به خاطر مسائل امنیتی .
موفق باشی ……..
جدیدنا خیلی از کروم خوشم اومده
راستی یه سوال یعنس این ورژن از 18 یا 19 که بتا هستند بهتره؟
سلام .
نسخه های بتای هر نرم افزار در واقع چشم انداز آینده اون نرم افزار هست . مثلا قابلیت های جدیدی که قراره اضافه بشه رو میتونید توی نسخه های بتا ببیند . البته این نسخه ها دارای مشکلاتی هستند که به مرور زمان کشف میشن . در نهایت هم نسخه پایدار منتشر میشه که مشکلاتش رو تا اونجایی که میشده برطرف کردن و قابلیت های جدید بهش اضافه شده .
در مورد کروم هم همین قضیه صادقه . البته توصیه ما اینه که همیشه از نسخه پایدار استفاده کنید .
موفق باشید …….
ببخشید اول از همه این نسخه پایدار را از کجا میشود دانلود کرد دوم این که در سایت filehippo موزیلا را هم نسخه بتا را میگذارد وهم نسخه نهایی . ولی در کروم همه نسخه ها بتا است من همیشه از این نسخه ها استفاده میکنم ای ایرادی دارد؟
سلام .
سایت سافت گذر هر سه نسخه پایدار ، بتا و نسخه توسعه دهندگان که مخصوص برنامه نویس هاست رو میزاره . از این لینک میتونید نسخه 17 رو دانلود کنید .
استفاده از نسخه بتا به دلیل اشکالتی که داخلشون وجود داره توصیه نمیشه . مخصوصا حفره های کشف نشده که ممکنه امنیت شما رو به خطر بندازه . بنابراین استفاده از نسخه پایدار همیشه بهتره .
موفق باشید ……
مرسییی
خواهش میکنم …….
با همه این تفاسیر همچنان فایرفاکس رو به کروم ترجیح میدم.
ممنون از مطلب جالبتون
سلام احمد جان .
خواهش میکنم .
فایرفاکس هم مرورگر خیلی خوبیه و بنده به نظر شما کاملا احترام میزارم .
موفق باشید …….
منو با چوب هم بزنی دیگه از فایر فاکس استفاده نمیکنم!
تا نسخه ی چهارمش عاشق فایر فاکس بودم اما از اون به بعد خیلی افتضاح شد.همین شد که رفتم سراغ کروم و …
الان دیگه کلا از فایر فاکس متنفرم به خاطر تمام هنگ کردن ها و کند بودنش!
عشق است کروم 🙂
با توجه به اینکه میگن کروم خودش اپدیت میشه من از کجا بفهمم چه ورژنی الان نصبه
سلام صالح جان .
کافیه از طریق منوی آچار روی گزینه About Google Chrome کلیک کنی . یه پنجره باز میشه که داخلش ورژن فعلی کروم که دارید ازش استفاده میکنید ، نوشته شده .
موفق باشی ………
جدا گوگل کروم بهترین مروگر حال حاضز دنیاست
من از وقتی که باهاش آشنا شدم حتی نمی تونم برای یه لحظه فکر استفاده از مرورگر دیگه ایی رو بکنم
این مرورگر استاندارده
سلام محسن جان .
با نظرت موافقم . البته هر مرورگر نقاط ضعف و قوت خودش رو داره و از نظر من ، بازم تاکید میکنم که از نظر من ، کروم نقاط ضعفش کمتر از مرورگرهای دیگه هست .
موفق باشی ………
سلام
چند تا سوال از محضرتون دارم:
1- وقتی از کروم استفاده میکنم، مصرف اینترنتم خیلی بالا میره
یعنی مثلا اگه با فایر فاکس یه وبگردی کنم، حجم انتقال دیتا فرضا 2 مگ میشه ولی تو زمان مشابه و سایتهای مشابه با کروم میشه مثلا 10 مگ. چرا
2- میخوام ویندوزم رو عوض کنم، ولی کلی افزونه رو کروم نصب کردم، و اصلا حوصله ندارم باز یکی یکی بگردم دنبال افزونه ها و دانلود و نصبشون کنم. راه بهتری سراغ دارید؟
سلام جواد جان .
1- چطوری این موضوع رو متوجه میشید که کروم بیشتر مصرف میکنه ؟ چون خیلی بعیده بشه یه شرایط یکسان رو بوجود آورد که مصرف دیتا رو باهاش توی دو مرورگر مقایسه کرد . البته یه دلیل دیگه هم میتونه داشته باشه و اون هم فایل های فلش هستن که توی بعضی از صفحات وجود داره . چون کروم به صورت داخلی پلاگین فلش رو داره ، به همین دلیل هر وقت داخل یه صفحه یه فایل فلش وجود داشته باشه ، اون رو لود میکنه . ولی فایرفاکس اینطوری نیست و باید پلاگین فلش رو روش نصب کرد . به همین دلیل اگه پلاگین فلش رو روی فایرفاکس نصب نکرده باشید ، فایل های فلش موجود در صفحات لود نمیشن و مصرف اینترتتون مسلما کم میشه .
2- شما میتونید از قابلیت همگام سازی یا همون Chrome Sync استفاده کنین . با کروم سینک خیلی راحت افزونه هاتون با اکانت گوگلتون سینک میشه و دیگه نیازی نیست بعد از عوض کردن ویندوز دونه به دونه افزونه ها رو نصب کنید .
موفق باشید ……..
ممنون از پاسختون
در مورد سوال یک، ممکنه کروم در پس زمینش لینکایی که تو صفحه هست رو هم لود کنه برا افزایش سرعت؟
خواهش میکنم .
بله ، درست گفتید . این مورد هم امکانش هست . البته داخل مطلب هم در موردش توضیح دادم . اگه فکر میکنید که مشکل از اینجا باشه ، پس غیر فعالش کنید . واسه غیر فعال کردن فلش هم میتونید از افزونه Flash Block استفاده کنید .
اگه توي آدرس بار گوگل كروم chrome:plugins رو بنوسيد پلاگين فلش پلير رو هم مي تونيد بدون استفاده از افزونه خاصي غير فعال كنيد.