نگاهی به فایرفاکس ۱۵ برای تبلت ها
شرکت نرم افزاری موزیلا چند روز پیش همزمان با ارائه نسخه ۱۵ مرورگر فایرفاکس برای سیستم عامل های ویندوز ، مک و لینوکس ، نسخه ی مخصوص سیستم عامل آندروید را نیز عرضه کرد . در این مطلب قصد داریم تا نگاهی کوتاه به نسخه آندرویدی مرورگر فایرفاکس مخصوص تبلت ها داشته باشیم . پس با کویا آی تی همراه باشید …..
* بهبود سرعت : فایرفاکس در این نسخه سریع تر شده است . به عنوان مثال سرعت بارگذاری خود مرورگر در این نسخه بیشتر شده است . همچنین میتوان به افزایش سرعت بارگذاری صفحات نیز اشاره کرد . حتی افزایش سرعت در انجام برخی اعمال مثل Panning و Zooming نیز قابل مشاهده است . البته بازدهی بیشتر وب اپلیکیشن ها در این نسخه نیز میتوان به بهبودهای فایرفاکس اضافه کرد .
* تغییرات در Awesomebar : در این نسخه تغییراتی در آدرس بار فایرفاکس که با نام Awesomebar نیز شناخته میشود به وجود آمده است . به عنوان هنگامی که شما شروع به تایپ کردن عبارت مورد نظر خود در آدرس بار میکنید ، پیشنهادهایی به شما داده میشود . این پیشنهادها با استفاده از سیستمی به نام Freceny تجزیه و تحلیل خواهند شد . کار این سیستم به صورت دقیق این است که نتایج را از بین بوکمارک ها ، جستجوی گوگل ، و سایت های پربازدید به صورت اولویت بندی شده در اختیار شما قرار خواهد داد .
اما اگر هیچ نتیجه ای از عبارت نوشته شده حاصل نشود ، باز هم میانبر مربوط به موتورهای جستجوی مختلف به شما نشان داده خواهد شد که با ضربه زدن بر روی آنها میتوانید عبارت مورد نظر خود را در موتور جستجوی مورد نظر ، جستجو کنید .
* وارد کردن بوکمارک ها و تاریخچه به فایرفاکس از مرورگر پیشفرض آندروید : در این نسخه از فایرفاکس میتوانید از طریق قسمت تنظیمات ، بوکمارک ها و تاریخچه را از مرورگر پیشفرض آندروید که با نام Internet شناخته میشود ، وارد فایرفاکس کنید .
* مشاهده نمای دسکتاپی وبسایت ها : همانطور که میدانید بعضی وبسایت ها از دو نمای Desktop View و Mobile View استفاده میکنند . هنگامی که وارد اینگونه وبسایت ها میشود ، خود وبسایت میتواند دستگاه مورد استفاده شما را تشخیص داده و یکی از نماهای Desktop View یا Mobile View را برای شما بارگذاری کند . مزیت این کار در واقع بیشتر سازگاری با صفحه نمایش دستگاه شماست .
اما اگر نمای Mobile View امکانات مورد نظر ما را در اختیارمان قرار ندهد تکلیف چه خواهد بود ؟ بهترین کار استفاده از نمای دسکتاپ میباشد که در این نسخه از فایرفاکس میتوانید از طریق منوی اصلی به این قابلیت دسترسی پیدا کنید .
* پشتیبانی از نسخه سوم پروتکل SPDY : همانطور که در معرفی فایرفاکس ۱۵ برای سیستم عامل های کامپیوتری نیز اشاره کردیم ، پروتکل اسپیدی یک پروتکل آزمایشی میباشد که توسط شرکت گوگل برای انتقال اطلاعات در بستر شبکه توسعه داده شده است . اسپیدی در واقع شبیه پروتکل HTTP است که اهداف خاصی دارد . یکی از این اهداف کاهش زمان بارگذاری محتوای وب میباشد که از طریق روش هایی مانند فشرده سازی اطلاعات در این پروتکل قابل دستیابی است . البته گوگل قصد امن تر کردن ارتباطات اینترنتی از طریق این پروتکل را نیز دارد .
* تغییرات جدید بخش مدیریت دانلود فایرفاکس : در این نسخه تغییراتی نیز در بخش مدیریت دانلود یا همان Download Manager فایرفاکس اعمال شده است . در نسخه های قبلی ، گزینه های توقف ، بازگشت ، لغو و تلاش برای دانلود دوباره وجود نداشت که در این نسخه میتوانید از آنها استفاده کنید .
* افزایش میزان حریم خصوصی : در نسخه ۱۵ فایرفاکس میتوانید از طریق بخش تنظیمات ، برخی از اطلاعات شخصی شما که در حیطه اطلاعات مربوط به حریم خصوصی قرار میگیرند را پاکسازی کنید .
* مورد توجه برنامه نویسان و طراحان وب : در این قسمت میخواهیم به امکانات جدید و تغییراتی که مورد توجه برنامه نویسان و طراحان وب میباشد ، اشاره ای داشته باشیم . از این تغییرات میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
– پشتیبانی از کدک صوتی Opus
– Event Timer با دقت بالا
– پشتیبانی از word – break که یکی از خصیصه های CSS میباشد .
– پشتیبانی المنت های audio و video از ویژگی Played
– پشتیبانی المنت Source از ویژگی های مدیا
* مشکلات حل شده در این نسخه : از مهمترین مشکلات حل شده در این نسخه میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
– حل مشکل پشتیبانی WebGL در دستگاه هایی که از پردازنده گرافیکی Adreno استفاده میکنند .
– حل مشکل نمایش سریع یک صفحه مشکی در هنگام شروع به کار مرورگر در نسخه ۴.۱ سیستم عامل آندروید ( Jelly Bean ) .
موارد بالا را میتوان از مهمترین تغییرات در نسخه ۱۵ روباره آتشین دانست . قطعا از کار کردن با این مرورگر لذت خواهید برد .
دانلود فایرفاکس از فروشگاه Google Play
دانلود از کافه بازار ( بدون تحریم های گوگل )
منابع : ۱ – ۲