ساخت فیلتر های نانویی توسط محققی ایرانی

ساخت فیلتر های نانویی توسط محققی ایرانی
  • 1394/2/19
  • فرشته سعیدی
  • 0

به گزارش گویا آی تی; یک دانشمند ایرانی از دانشگاه واترلو به نام دکتر مرتضی احمدی که بنیان گذار شرکت Qindi Labs است، فیلتر هایی طراحی کرده است که نه تنها برای اکتشافات فضایی بلکه روی زمین هم بسیار کاربرد دارد. این فیلتر ها علاوه بر قابلیت جذب، می تواند باکتری ها و ویروس های موجود در مواد غذایی، آب و هوا را به کلی نابود کند.

علاوه بر آن، به خاطر فناوری نانو به کار رفته در فیلتر ها، اهمیت و محبوبیت آن را در آژانس فضانوردی کانادا دو چندان کرده است و به همین دلیل، این آژانس برای ادامه ی پروژه ی ساخت فیلتر های نانویی ۲۰۰ هزار دلار به پروژه اعطا کرد. دکتر احمدی در این باره گفت: در ابتدا در نظر داشتیم این فیلتر ها برای تصفیه خون بیماران دیالیزی به کار رود و جایگزینی مؤثرتر و مطمئن تر برای دستگاه دیالیز باشد اما امید است که در آینده در اکتشافات فضایی نیز از آن استفاده شود.

۴_۲۰_nano_kuler_NETT_9512d

طبق بررسی های وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، دستگاه دیالیز چند ساعت در هفته وقت بیمار را می گیرد و حدود ۶۰ هزار دلار برای بیمار هزینه می شود. همچنین حدود ۲ میلیون نفر از افراد در سراسر جهان دیالیزی هستند که با وجود گذشت پنج سال از شروع دیالیز، فقط ۴۰ درصد از افراد شانس زندگی دارند. آژانس فضایی کانادا در مورد فیلتر های ساخته شده توسط دکتر احمدی گفت:این فیلتر ها در آینده برای پاکسازی مواد غذایی فضانوردان از میکروب ها و ویروس ها بسیار کاربرد دارد و چون فیلترها، قطری بین یک تا ۱۰ نانومتر دارند هیچ ویروس یا میکروبی نمی تواند از آن عبور کند.

[منبع:Mehrnews]

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *