دستاورد تیم Kernel و کاشت تراشه در مغز برای بهبود عملکرد حافظه

دستاورد تیم Kernel و کاشت تراشه در مغز برای بهبود عملکرد حافظه
  • 1395/5/28
  • زهرا معبودی
  • 0

از دیرباز شنیده ایم که هر چقدر از حافظه بیشتر استفاده کنیم بیشتر برای به خاطر سپاری جا خواهد داشت! یا اینکه، فلان دانشمند تنها از یک درصد ظرفیت مغز خود استفاده کرد و به مقام های عالی علمی و فکری رسید. مثلا در چند هفته اخیر بود که گویا آی تی اقدام به نشر یک خبر از اچ پی کرد که از مدل حافظه ای انسان در کامپیوترهایش استفاده می کند که با عنوان پیاده سازی الگوی مغز انسان در کامپیوتر مدرن HP حاوی اطلاعات جذابی است که موجب می شود به انسان بودن خود ببالیم. اما اینکه یک استارتاپ به نام کرنل شروع به کار می کند تا از تراشه ها برای افزایش حافظه استفاده کند به نظر کار عجیبی به نظر می رسد. البته همه جا گفته شده که هدف این شرکت این است که با طرح های عجیب خود، به افرادی که حافظه خود را از دست داده اند یا مشکل حافظه دارند کمک کنند و این روش برای انسان های سالم و معمولی کارایی ندارد. با این حساب گویا آی تی مدعی است که آلزایمری ها، کسانی که جراحی مغزی کرده و آسیب دیده اند و حتی افرادی که در پروسه زوال عقل قرار دارند در دسته اول مشتریان این شرکت باید قرار گیرند.

Kernel

 این شرکت مدعی است که تراشه های مخصوصی که مد نظر دارد باید در بخش اسبک مغز قرار بگیرد تا بتواند به این بیماران کمک کند. در واقع الکترودهای دستگاه با نورون هایی که ساطع می کنند، برخی نورون ها را تحریک می کنند تا در فعالیت هایی که به آن ها سپرده شده بهتر عمل کنند.

 کار این نورون ها این است که این اطلاعاتی که دریافت می کنند را به حافظه دراز مدت خود بسپارند. سر پرست این تیم کالیفرنیایی تد برگر نام دارد. او معتقد است که نتیجه آزمایشات این شرکت بر روی موش و نخستی سانان با موفقیت صورت گرفته است. وی در ادامه صحبت هایش می افزاید:

  «ما حالا آن را روی انسان‌ها آزمایش می‌کنیم و تاکنون نتایج اولیه خوبی گرفته‌ایم. ما می‌خواهیم با هدف ارایه این پروتز به بازار مصرفی به سمت جلو پیش برویم.»

تد در ادامه صحبت هایش در مورد روش کار دستگاه چنین می گوید: «ما کدهای حافظه را می‌گیریم، آنها را ارتقا می‌دهیم و دوباره آنها را به مغز برمی‌گردانیم. اگر این کار را به‌طور پیوسته بتوانیم انجام دهیم، آماده عرضه این محصول می‌شویم.»

منبع: IEEE

دیدگاه خود را وارد کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *